Trampov potpredsednik sprema da ga smeni s vlasti: Tajno priprema i svoju inauguraciju!

Dvojica demokratskih kongresmena, Al Grin i Bred Šerman, podneli su prve zahteve za smenu predsednika Trampa 12. jula

  • 4

Američki potpredsednik Majk Pens sprema postupak impičmenta protiv Donalda Trampa, tvrdi jedna kongresmenka iz Demokratske partije.

ON ĆE BITI TRAMPOVA DESNA RUKA: Najkonzervativniji republikanac u istoriji Amerike postaje potpredsednik ove zemlje (FOTO)

- Majk Pens već planira svoju inauguraciju. Prajbus i Spajser će voditi proces prenošenja vlasti - napisala je Maksin Voters na svom Tviter nalogu.

Bivši načelnik generalštaba Rijans Prajbus se povukao, a Šon Spajser je podneo ostavku kao sekretar za štampu.

Sada su prema rečima ove kongresmenke preuzeli nešto drugačije uloge, prenosi Independent.

Gospođa Voters je dugogodišnji kritičar gospodina Trampa i bila je prvi političar koji tvrdi da su tačni navodi protiv Trampa u "ruskom dosijeu za ucenu".

Foto: Wikimedia/House of Representatives photographic studio

U tom dokumentu ruska država je prikupila kompromitujuće seksualne i finansijske informacije o predsedniku Trampu. Ona je takođe više puta pozivala na njegovu smenu.

- Njega moramo da smenimo. Obavezujem se na to. On je varalica, lažov i prevarant.  Moramo da ga zaustavimo - rekla je gospođa Voters u maju.

Dvojica demokratskih kongresmena, Al Grin i Bred Šerman, podneli su prve zahteve za smenu predsednika Trampa 12. jula.

Foto: Tanjug/AP

Oni tvrde da je Tramp ometao poštenu istragu o umešanosti Rusije u američke izbore, kada je smenio direktora FBI Džejmsa Komija.

Međitim, da bi se pokrenuo postupak impičmenta to mora da odobri većina u Predstavničkom domu i dvotrećinska većina u Senatu.

Pošto su oba doma pod kontrolom Republikanaca sve do sredine 2018. godine, malo je verovatno da će se tako nešto dogoditi.

Foto: AP/Tanjug

Gospodin Pens se distancirao od skandala koji su potresali Belu kuću, ukljućujući i one da se Donald Tramp Junior sastao sa ruskom advokaticom tokom izborne kampanje.

Postupak impičmenta se vodio protiv dvojice američkih predsednika. To su bili Bil Klinton i Endru Džonson, ali su ih je obojicu Senat oslobodio i završili su svoj mandat.

Ričard Nikson je podneo ostavku nakon skandala Votergejt pre nego što je Kongres morao da ga opozove. 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA