"Morska princeza" bila 10 dana u mraku: Oko 2.000 putnika na kruzeru u strahu od gusara

Poslednjih meseci somalski gusari izveli su nekoliko otmica

  • 0

Putnici kruzera "Morska princeza" koji je plovio od Sidneja do Dubaija proveli su 10 dana u totalnom mraku, a razlog tome bio je potencijalni napad somalskih gusara u Indijskom okeanu i Arapskom moru, objavljeno je na australijskom sajtu news.com.au.

Aleksandar je otišao na kruzer, ali ne da zgrne pare: Uradio je mnogo pametniju stvar zbog koje sada može da se obogati (FOTO)

Skoro 2.000 putnika provelo je 10 dana od 94 dana koliko je trajalo krstarenje u potpunoj tišini i mraku, jer su nakon nekoliko godina "primirja", poslednjih meseci somalski gusari izveli nekoliko otmica pa se područje oko Arapskog poluostrva ponovo smatra opasnim.

Putnike je uhvatila panika, jer su počeli da veruju da se sprema teroristički napad, a kapetan broda počeo je da uvežbava posadu za potencijalni napad.

Brod je na kraju bez većih problema došao do Emirata, ali raspoloženje putnika nije bilo ni približno jednako kao na početku krstarenja. Putnici su poručili medijima da su tih 10 dana proveli u strahu, kao i da su jedva čekali da se iskrcaju.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA