Odveli su dete u centar za odvikavanje od interneta: Dva dana kasnije bio je mrtav, a telo mu je bilo u ožiljcima

 
 ≫ 
  • 1

Tačan uzrok smrti tinejdžera nije poznat...

Kineski tinejdžer iz pokrajine Anhui preminuo je nekoliko dana nakon boravka u centru za odvikavanje od interneta, piše BBC.

Oni su zavisnici od interneta u Srbiji: Zaboravljaju da jedu, idu u toalet, a postoje još jeziviji slučajevi!

Osamnaestogodišnjak je pretrpeo višestruke povrede, a direktor i četvoro pripadnika osoblja centra su pritvoreni. Centar je zatvoren dok traje policijska istraga.

Incident se dogodio početkom avgusta, a dečakova majka Liu ispričala je da je njen sin imao ozbiljnu zavisnost od interneta i da ona i suprug nisu mogli da mu pomognu.

Stoga su odlučili da ga odvedu u centar u Fujangu, u kojem se primenjuje kombinacija “psihološkog savetovanja i fizičkog treninga” kako bi se deca odvikla svoje zavisnosti od interneta.

Dva dana kasnije roditelji su obavešteni da je prevezen u bolnicu, gde je kasnije umro. Tačan uzrok smrti tinejdžera nije poznat.

Roditelji su istakli da su im lekari koji su pregledali telo njihovog sina rekli da je dečak imao više od 20 spoljnih povreda i nekoliko unutrašnjih. Njima je bilo dozvoljeno da vide telo sina.

Foto-ilustracija: pixabay.com

- Telo mu je bilo u potpunosti prekriveno ožiljcima, od glave do pete… Kad sam poslala svog sina u centar bio je dobro, kako je mogao da umre za 48 sati? – pitala je majka.

BBC podseća da kampovi za odvikavanje od zavisnosti od internet niču u Kini poslednjih godina. Neke vode državne bolnice, dok su drugi privatni centri.

Takođe, mnoge od njih prate kontroverze zbog praksi koje primenjuju - elektrošokovi, premlaćivanje pacijenata... 

Neki kampovi su poznati po vojnoj disciplini i oštroj praksi.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    15. avgust 2017 | 11:40

    Nemam reci. Svake godine jedva cekam da odem na odmor i ugasim telefon. I niko me ne zanima, nek zove i predsednik licno. Ne razumem kuda ide sve ovo, nekad smo se igrali napolju dok majka sa terase ne zove da dodjem kuci, a ja 5 ulica dalje.. ne znam zaista

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA