Žestoke pretnje Kim Džong Unu nakon ispaljenog projektila: Južna Koreja bacila osam bombi uz granicu sa Severnom Korejom (VIDEO)

Samo nekoliko sati nakon ispaljenog projektila, Južna Koreja održala je vojnu vežbu avionskog bombardovanja, kada je bacila osam bombi Mark 84 uz pomoć svoja četiri borbena aviona F-15K

  • 6

Južna Koreja uzvratila je udarac zapretivši da će uništiti severnokorejskog vođu Kim Džong Una ako nastavi da ugrožava njihovu sigurnost, nakon što je Severna Koreja jutros po lokalnom vremenu ispalila raketu koja je preletela severni Japan i sletela u Tihi okean gde se raspala u tri dela.

Kim raketom izazvao eksploziju u svetu, svi se mole da ne bude rata: Koje oružje izvlači Japan za kontraudarac i kakve veze SAD imaju sa tim? (VIDEO)

Samo nekoliko sati nakon ispaljenog projektila, Južna Koreja održala je vojnu vežbu avionskog bombardovanja, kada je bacila osam bombi Mark 84 uz pomoć svoja četiri borbena aviona F-15K, u blizini grada Taebaek uz granicu sa Severnom Korejom.

Uz to su objavili i video koji sadrži prizore vojne vežbe, i prošlonedeljno testiranje balističke rakete, kao i oštro upozorenje Kim Džong Unu.

- Ako Severna Koreja bude nuklearnim oružjem i raketama pretila bezbednosti naroda Južne Koreje kao i naših saveznika, naše vazdušne snage će uništiti snažnim udarima vođstvo Severne Koreje - upozorio je pukovnik Li Kuk-no u snimku.

Foto: Tanjug / AP

Službena izjava koja je nešto kasnije u utorak stigla iz Seula poduprla je izjavu pukovnika, i kazali su kako je Južna Koreja u potpunosti spremna na bilo kakvu pretnju koja dolazi sa "Severa".

- Snažno osuđujemo njihove provokacije uprkos poruci koja je poslata kroz rezoluciju 2371 usvojenu od strane međunarodne zajednice u jeku provokacija od strane Severne Koreje. Potpuno smo spremni na bilo kakvu pretnju iz Severne Koreje i uložićemo svaki napor kako bismo zaštitili živote naših stanovnika - saopštili su iz Vlade.

Podsetimo, Severna Koreja je u ponedeljak uveče po našem vremenu, a u utorak ujutro po lokalnom, lansirala balistički projektil u smeru severnog Japana.

Odmah je aktiviran "J-alert", sastav hitnog obaveštavanja javnosti u vanrednim situacijama, pa su građani na severu države dobili SMS poruke sa uputima za ponašanje, a javna televizija je prekinula redovni program kako bi voditelji nekoliko puta pročitali spomenute upute.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kalina

    29. avgust 2017 | 15:38

    ovde opet amerikanci prave spletku, da bi kinezima pokazali da su najveci..

  • Milojko

    29. avgust 2017 | 17:26

    Provocira djavolska Amerika Kima pa ce posle kao oni spasavaju svijet a svi znamo da hoce da uniste Kima samo da budu sto blize Kini

  • Kinezofil

    29. avgust 2017 | 16:38

    Sumnjam da se Kina uplasila...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA