≫ 

Napad u Marseju na železničkoj stanici, nasmrt izbodene dve žene: Napadač s nožem u ruci vikao Alahu akbar

Prema nekim izveštajima, dvoje ljudi je ubijeno pre nego što je napadač usmrćen

  • 2

Zasad nepoznati muškarac napao je danas nožem prolaznike na železničkoj stanici Sen-Šarl u Marseju, usmrtivši dve žene, nakon čega su ga ubili pripadnici francuskih bezbednosnih snaga "Santinel", javljaju francuski mediji.

UZBUNA U AMERICI: Prijavljena pucnjava u vojnoj akademiji u Koloradu, kadeti u panici (VIDEO)

Foto: AP/Tanjug

Policijski izvori navode da je najverovatniji reč o terorizmu i da je osumnjičeni napadač uzvikivao "Alahu akbar" (Bog je veliki) tokom napada, izvedenog na glavnoj železničkoj stanici u južnoj Francuskoj, prenosi Rojters.

Policija u južnom gradu Francuske je pozvala stanovništvo da izbegavaju tu oblast. Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb rekao je da odmah putuje na lice mesta.

Tužilaštvo je potvrdilo smrt napadača, prenosi "Figaro". Francuska policija saopštila je na Tviteru da je intervencija u toku i upozorila građane da taj deo grada treba izbegavati.

Foto: AP/Tanjug

Operaciju "Sentinel" francuska vlada je otpočela kao odgovor na niz terorističkih napada koji su otpočeli u januaru 2015. godine.

Oko 7.000 vojnika je raspoređeno širom zemlje da čuva visoko rizična područja, kao što su turistička mesta, stanice na kojima je veliki broj putnika, verski objekti i slično...

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA