Otkriven misteriozni zvuk koji je američke diplomate na Kubi dovodio do ludila, zbog čega im je oštećen sluh i mozak (VIDEO)

AP je objavio jednu od varijacija audio-zapisa koji su slušali radnici u ambasadi

  • 11

Agencija AP objavila je kratak snimak misterioznog zvuka koji je navodno pripadnike američke ambasade na Kubi mesecima dovodio do ludila i zbog kojeg su mnogi radnici pretrpeli određena oštećena sluha i mozga.

RADIKALAN POTEZ: Amerika povlači kompletno osoblje iz ambasade u Havani!

AP je objavio jednu od varijacija audio-zapisa koji su slušali radnici u ambasadi.

Taj audio-zapis je digitalno pojačan kako bi bio glasniji i kako bi se smanjila pozadinska buka, ali osim toga nije menjan, navodi AP.

Reč je o tek jednom od niza zvukova snimljenih u ambasadi, a koji su istražitelje naveli da inicijalno posumnjaju u neku vrstu soničnog oružja, prenosi Jutarnji list.

Prema autorima teksta na AP-u, taj zvuk sličan je zvuku koji pravi masa cvrčaka, ili cviljenju u vrlo visokom tonalitetu. Nekima je nalik na pištanje, kao nešto što bi potencijalno izludelo ljude nakon duže izloženosti. Drugi čuju više različitih tonova koji se spajaju tako da proizvode efekt poput onog kad neko noktima zagrebe po ploči.

Navodni „napadi zvukom“ počeli su u novembru prošle godine, a najmanje 21 osoba iz Ambasade požalila se da je imala probleme zbog toga. Sindikat zaposlenih u američkoj diplomatskoj službi istovremeno je objavio kako su neke od žrtava pretrpele lakše povrede mozga i trajno oštećenje sluha, kao i da pate od gubitka ravnoteže i teških glavobolja.

Pogledajte prilog u kojem će se čuti zvuk kojem su bili izloženi američke diplomate na Kubi:

Daljinac

(Telegraf.rs)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • boro

    13. oktobar 2017 | 17:46

    ma idi bre ovo nije ništa , ja morao od komšije posuditi bušilicu i sad neću da mu je vratim , ako je vratim opet nema spavanja .

  • Srboljub

    13. oktobar 2017 | 17:02

    A kome mi da se žalimo???

  • piercing rings

    13. oktobar 2017 | 17:13

    I u Srbiji u nekom gradu barejvu je bio postavljen harp koji izludjuje ljude

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA