Vlada Malte nudi milion evra za pronalazak ubice novinarke

Dafne Karuana Galicija ubijena je u ponedeljak u eksploziji bombe koja je podmetnuta pod njen automobil

  • 2

Vlada Malte ponudila je danas nagradu od 1,18 miliona dolara, odnosno milon evra, i punu zaštitu donosiocu informacije o identitetu ubice istraživačke novinarke Dafne Karuan Galicije.

Poznata novinarka brutalno ubijena: Optuživala je premijera, dobijala pretnje smrću, a onda joj je auto eksplodirao! (FOTO)

Vlada je u današnjem saopštenju nazvala napad bombom na novinarku, koji je izveden 16. oktobra, "slučajem od izuzetnog značaja", prenosi AP, uz napomenu da je ta novinarka izveštavala o korupciji pri čemu nije štedela ni premijera i druge visoke zvaničnike Malte.

U saopštenju, malteška vlada ističe da nudi nagradu "bez presedana" svakom ko joj pruži informaciju koja bi dovela do identifikovanja odgovornih za napad, koji je šokirao malu ostrvsku državu članicu EU.

I osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž ponudio je u utorak nagradu u iznosu od 20.000 evra za informaciju koja će dovesti do hapšenja ubica malteške novinarke.

Dafne Karuana Galicija ubijena je u ponedeljak u eksploziji bombe koja je podmetnuta pod njen automobil.

Foto: Tanjug/AP

Ona se tokom poslednje dve godine u svojim izveštajima o korupciji fokusirala na otkrića takozvanih "panamskih papira", odnosno 11,5 miliona dokumenata procurelih iz interne baze podataka čevrte najveće of šor pravne firme u svetu, "Mosak Fonseka".

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA