≫ 

Počela sahrana tajlandskog kralja: Ceremonija će trajati 5 dana, njegovu urnu premeštaju u zlatni krematorijum (FOTO) (VIDEO)

Veliki broj građana čekao je celu noć na jakoj kiši kako bi uputili poslednji pozdrav kralju, koji je u Tajlandu slavljen skoro kao božanstvo

  • 0

Ceremonijom u palati Dusit u prestonici Tajlanda, Bangkoku, zvanično je počela petodnevna sahrana tajlandskog kralja Bumibola Aduljadeja.

TAJLAND ĆE TUGOVATI GODINU DANA I SVI ĆE NOSITI CRNU I BELU BOJU: Obožavali su svog preminulog kralja (FOTO) (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Ceremonija je zapravo priprema za premeštanje urne, koja predstavlja Bumbiolove posmrtne ostatke, do zlatnog krematorijuma izgrađenog prošle godine za svrhe sahrane, navodi AP.

Foto: Tanjug/AP

Tradicionalno, tela preminulih članova kraljevske porodice čuvaju se uspravno u urni, međutim Bumbiol i njegove pokojne majka i sestra odabrali su da budu stavljeni u kovčege, dok je urna tu zbog običaja.

Foto: Tanjug/AP

Veliki broj građana čekao je celu noć na jakoj kiši kako bi uputili poslednji pozdrav kralju, koji je u Tajlandu slavljen skoro kao božanstvo, navodi AFP.

Foto: Tanjug/AP

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA