Novi sastanak Putina i Trampa menja budućnost sveta već sledeće nedelje: O čemu će zapravo razgovarati lideri?

Teme najavljenog susreta ruskog predsednika Vladimira Putina i lidera SAD Donalda Trampa, koji bi trebalo da bude održan u Vijetnamu, biće rešavanje sirijske, severnokorejske, ali i ukrajinske krize, a biće dobra prilika i da se razgovara o sankcijama Rusiji

  • 8

Teme najavljenog susreta ruskog predsednika Vladimira Putina i lidera SAD Donalda Trampa, koji bi trebalo da bude održan u Vijetnamu, biće rešavanje sirijske, severnokorejske, ali i ukrajinske krize, a biće dobra prilika i da se razgovara o sankcijama Rusiji, smatraju analitičari.

Tramp i Putin se ponovo sastaju: Američki predsednik ima cilj u kojem samo Rusi mogu da mu pomognu

Kako je naveo portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov, ima mnogo tema za razgovore dvojice lidera, zato je u opštem interesu da oni "pronađu mogućnost za više-manje nastavak dijaloga".

U rešavanju najvažnijeg pitanja - krize u Siriji Peskov, vidi mnogo pozitivnih momenata, prenosi Sputnjik.

- Međutim, to zahteva zajedničke napore za podizanje na kvalitetniji nivo rešavanju krize. Sve to traži saradnju - zaključio je on.

Podsetimo, samit lidera Azijsko-pacifičke ekonomske saradnje u vijetnamskom gradu Danangu održaće se od 6. do 11. novembra, a sastanak Putina i Trampa bio bi drugi po redu, nakon što su predsednici razgovarali na marginama samita G20 u Nemačkoj.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    4. novembar 2017 | 20:44

    Samo da uklone CIJU i problem u svetu je resen .

  • PETAR 1

    4. novembar 2017 | 19:48

    Nece jedan sastanak pa ma ko bio prisutan na njemu, da resi teme koje su spomenute, jedino je malo cudno mesto odrzavanja sastanka, simbol patnje i stradanja.

  • Srba

    4. novembar 2017 | 19:48

    O skoku cena jaja i banana

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA