RIJALITI TRAMPOVI: Godinu dana je na čelu Amerike, a njegova vladavina i porodica su obeležene kontroverzama (VIDEO)

Uz čestu pojavu Trampa u medijima i na društvenim mrežama, išla je i njegova porodica

  • 1

Prošlo je godinu dana kako je Donald Tramp postao predsednik SAD, nešto što se u tom momentu činilo nemogućim. Ipak, on je pobedio demokratsku kandidatkinju Hilari Klinton i tako doneo strah od njegove buduće vladavine širom sveta.

Melanija je za Amerikance najmisterioznija žena, ali i najveća zvezda prve porodice: Jedan od razloga je i balkanski inat

U godinu dana od neočekivane pobede na američkim predsedničkim izborima 8. novembra 2016. godine, Donald Tramp je prekršio sve kodekse američkog predsedništva.

Koliko Trampovi potezi uveseljavaju njegovu biračku bazu, toliko rastužuju njegove protivnike, dok ostatak sveta taj novi način obavljanja predsedničke dužnosti posmatra u rasponu od znatiželje i začuđenosti do zapanjenosti, prenosi agencija Hina.

Bilo da je u Ovalnom kabinetu, sedištu svog poslovnog carstva Trump kule u Njujorku ili u predsedničkom avionu Air Force One, Tramp svojim potezima i rečima jasno pokazuje koliko je frustriran u obavljanju predsedničke dužnosti.

Foto: Tanjug / AP

Kao predsednički kandidat Tramp je mandat osvojio retorikom "protiv elita" i obećanjima da će Sjedinjenim Državama vratiti nekadašnju veličinu, ali danas, kao 45. po redu američki predsednik s mukom pokušava da sprovede izborna obećanja i najavljene reforme uprkos tome što mu u korist idu dobri privredni pokazatelji (rast i zaposlenost).

Donald Tramp (71), koji do ulaska u Belu kuću nije obavljao nijednu političku dužnost, danas deli udarce bez zadrške, besni pred kamerama Fox News-a, jedine televizije koju gleda i kojoj daje gotovo sve svoje intervjue i ponaša se kao da je i dalje u kampanji, a ne u Ovalnom kabinetu s punim radnim vremenom i dužnostima.

Čovek koji je obećavao da će biti "predsedničkiji" od svih dosadašnjih stanara Bele kuće (sa izuzetkom Abrahama Linkolna), Tramp svako jutro na Tviteru, svojoj omiljenoj tribini za komunikaciju s javnošću, isprazni po šaržer tvitova u kojima se najčešće obračunava s protivnicima.

Foto: Tanjug/AP

Uz čestu pojavu Trampa u medijima i na društvenim mrežama, išla je i njegova porodica, a nemalo su izbijali razni skandali vezani za prvu porodicu Amerike.

U fokusu je, naravno, bila prava dama, Melanija, koja je ujedno izazivala i najviše kontroverzi nakon njenog supruga. Nju su često napadali zbog lošeg engleskog jezika, načina odevanja i ponašanja, a i ono što je najpoznatije jeste njena borba sa optužbama da je bila eskort dama.

Bivša žena Ivana se našalila u jednom intervjuu da je ona zapravo prava prva dama jer je prva bila udata za sadašnjeg predsednika SAD (bili su u braku od 1977 do 1992. godine). Usledio je neobično oštar odgovor portparola Melanije Tramp Stefani Grizman koja je rekla da je da sadašnja prva dama planira da "koristi svoju poziciju za pomaganje deci, a ne prodavanje knjiga".

Foto: Tanjug/AP, Profimedia/Everett

Otac petoro dece iz tri različita braka, američki predsednik Donald Tramp (71) je od septembra devetostruki deda. Predsednikov treći sin Erik Tramp i njegova supruga Lara su dobili sina Erika "Luka" Trampa. Donald Tramp Jr. najstariji od troje dece koje magnat nekretnina ima s prvom suprugom Ivanom, ima petoro dece. Drugorođena Ivanka Tramp ima troje. Tifani Tramp, kći Donalda Trumpa s drugom suprugom, glumicom Marlom Maples, nema dece.

Foto: instagram/tiffanytrump

Ćerka Ivanka Tramp postala je zvanična savetnica američkog predsednika, svog oca, dok su njena braća Donald mlađi i Erik Tramp, bili u drugom planu, zaduženi za Trampovu organizaciju. Inače, prvi put na listi najmoćnijih žena sveta Forbsa našla i ona, koja je iza sebe ostavila američku voditeljku Opru Vinfri (21), Kraljicu Elizabetu (26) i američku ambasadorku pri UN Niki Hejli (43).

Foto:Tanjug/AP

Sinovi predsednika SAD, Donald Junior i Erik, užasnuli su svetsku javnost pošto su društvenim mrežama počele da kruže fotografije na kojima njih dvojica poziraju sa „lovačkim trofejima”, odnosno leševima životinja. Takoše, oba sina su povezivali sa "ruskim petaljenjem" u američke izbore 2016. godine.

Takođe, najstariji sin predsednika SAD Donald Tramp mlađi izjavio je da je prihvatio sastanak s ruskom advokaticom u junu prošle godine, jer ga je zanimalo da li ona ima kompromitujuće informacije o tadašnjoj protivkandidatkinji njegovog oca Hilari Klinton.

Foto: Tanjug/AP

Suprugu Donaldovog sina Erika Trampa Laru (35), mnogi mediji već nazivaju "zvezdom u usponu" i glavnim licem kampanje za ponovni izbor Donalda Trampa za američkog predsednika u drugom mandatu.

Baron, Trampov sin sa Melanijom, zajedno sa majkom prešao je u Belu kuću u junu, nakon završetka školske godine.

Foto: Guliver/John Moore/Getty Images

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jabucilo

    9. novembar 2017 | 23:02

    ala im tramp smeta pa to nije normalno,a onaj bolesnik iz ovalne sobe,bil i njegova zenica hilari su im super...eee zato svet i propada

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA