Misteriozna smrt Srbina na Malti: Porodica i prijatelji veruju da je ubijen

Trener Nikole Stojanovića iz ekipe Blu dragons, Nikola Davidović sumnja u zvaničnu verziju, jer prema njegovim tvrdnjama, Nikola nikada nije pio niti se drogirao

  • 7

Nikola Stojanović Kiseli (29), poznati igrač američkog fudbala, poginuo je prošlog utorka pod sumnjivim okolnostima u marini na ostrvu Manoel na Malti. Prema zvaničnoj verziji malteške policije, Nikola je upao u more pod dejstvom droge i alkohola i udavio se, piše Informer.

Mrtav pijan Srbin (30) se udavio na Malti: Pokušao da se popne na jahtu, pa upao u more

Međutim, njegov trener iz ekipe Blu dragons Nikola Davidović sumnja u zvaničnu verziju, jer prema njegovim tvrdnjama, Nikola nikada nije pio niti se drogirao. Uz to, bio je odličan plivač i odgovoran sportista koji nikada na takav način ne bi ugrozio svoj život. Stojanovićevi prijatelji sumnjaju čak i u mogućnost da je Nikola ubijen, jer rezultati istrage malteške policije pokazuju niz nelogičnosti.

Trener i predsednik kluba Blu dragons Nikola Davidović kaže da je Nikola išao na Maltu da bi zaradio novac.

- Nikola Stojanović ili Kiseli, kako smo ga zvali, bukvalno je legenda našeg kluba. Ovde je igrao od 2006. do 2008. godine, pa se vratio ove godine i planirao da u našem klubu završi karijeru. Na Malti je zarađivao radeći kao kelner, zajedno sa još nekoliko naših igrača - kaže Davidović.

Printskrin: Youtube/Miami Above

- Oni su nam i javili za ovu tragediju i ostali smo u čudu. Međutim, zvanična policijska verzija nam je vrlo sumnjiva. Nikola je sportista koji je izuzetno fizički jak, a uz to je i odličan plivač. On je bio normalan i pametan momak i nikada ne bi skočio u ledenu vodu u novembru - tvrdi Davidović.

On kaže da zbog brojnih nelogičnosti, laži i kontradikcija u zvaničnoj policijskoj verziji, porodica i prijatelji sumnjaju da je Nikola možda i ubijen.

PORODICU NIKO NIJE OBAVESTIO

- Prvo nas je začudilo to što porodicu o ovom slučaju niko nije obavestio. Svi su se pravili ludi i policija i počasni konzul koga imamo na Malti, a Nikolinom ocu sam ja morao da saopštim strašnu vest. Potom smo u njihovim novinama čitali informacije da je živeo na jahti s nekom ženom i njenim sinom, što je neistina jer znamo da je stanovao sam u iznajmljenom smeštaju. Na sve to je njegov otac pre nekoliko dana otputovao na Maltu i tamo je zatekao čudan izveštaj policije, prema kome je Nikola bio pod dejstvom alkohola i još nekih supstanci. Znamo ga više od 10 godina i nikada nije pio, a kamoli uzimao lekove ili narkotike.

Foto: Tanjug / AP

Zbog svega toga porodica i prijatelji sumnjaju u celu istragu i priču o njegovom utapanju i pribojavaju se da se Nikoli nešto drugo dogodilo, a da policija želi to da zataška. Nikolinom ocu još nije predato njegovo telo i pitanje je da li će i biti do kraja ove nedelje.

Počasni konzul Srbije na Malti Gordon Bonelo rekao je da čini sve da se telo Nikole Stojanovića što pre preda njegovom ocu i transportuje u Srbiju.

- Verujem onome što policija ovde radi. U stalnom sam kontaktu sa ambasadom Srbije u Italiji, koja mi je nadređena, i javjam im svaku novost koju saznam - rekao je Bonelo.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lana

    21. novembar 2017 | 05:30

    Iskreno saučešće roditeljima i porodici, ubijenog mladića.Kod nas na Sidnejskoj TV pre par meseci se govorilo o slučaju stradalog momka na Malti, takodje stranac, zdrav i mlad.Roditelji su došli na Maltu po telo.Da skratim...jadnom momku su svi organi bili izvadjeni.Molim jadne roditelje zdravog sportiste da provete da uzimanje organa od zdravog i mladog čoveka nije razlog njegove prerane smrti.Još jednom, iskreno saučešće porodici, a momku da ga Gospod primi u carstvo svoje.

  • Stockholm

    21. novembar 2017 | 02:13

    Na toj Malti svaki treci mesec ubijen Srbin,malo cudno zar ne...hm

  • Fo

    21. novembar 2017 | 05:51

    Jadni momak boze drahi saucesce porodici

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA