≫ 

Sve manje nade da će biti pronađena posada argentinske podmornice: Voda ušla kroz cev za vazduh i izazvala kratak spoj

Pre nego što je podmornica nestala, kapetan je prijavio elektični problem u odeljku za bateriju i podmornici

  • 0

Voda je ušla kroz cev za dotok vazduha argentinske podmornice i izazvala kratki spoj na jednoj od njenih baterija, pre nego što je plovilo nestalo pre 13 dana, rekao je portparol argentinske mornarice Enrike Balbi.

Odjeknula eksplozija u blizini mesta gde je nestala argentinska podmornica sa 44 ljudi!

Balbi je novinarima rekao da je kapetan podmornice rekao da je voda ušla kroz šnorkel dok je podmornica punila baterije, preneo je AP. On je dodao da je kapetan kasnije preko satelitskog telefona rekao da je problem savladan.

Mornarica je prošle nedelje saopštila da, pre nego što je podmornica nestala, kapetan je prijavio elektični problem u odeljku za bateriju i podmornici je naređeno da se vrati u svoju bazu u priobalnom gradu Mar del Plata, na oko 400 kilometara od Buenos Ajresa.

Nade da će biti pronađeni preživeli članovi posade podmornice "ARA San Huan" u velikoj meri su izgubljene nakon što je objavljeno da je zabeležno nešto što "odgovara eksploziji" u blizini područja u južnom delu Atlantskog okeana u vreme kada je poslednji signal iz te zone 15. novembra uputila podmornica na svom putu od južne luke Ušuaja do obalskog grada Mar del Plata.

Ovo saopštenje argentinske mornarice navelo je porodice nekih članova posade da odustanu od nade za njihovim spasenjem, a zvaničnici mornarice i stručnjaci su zabrinuti da bi čak i ukoliko je podmornica netaknuta već samo potonula, njena ekipa mogla da ostane bez kiseonika, prenosi AP.

Predsednik Argentine Mauricio Makri nedavno je rekao da će međunarodna potraga za podmornicom "ARA San Huan" i njenih 44 člana posade biti nastavljena, a da će nestanak biti istražen.

Više od 12 aviona i brodova učestvuje u međunarodnoj potrazi na površini od 480.000 kilometara kvadratnih što je površina skoro kao površina Španije.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA