PAO DOGOVOR O BREGZITU? "Beli dim" najavio novu fazu u procesu izlaska Velike Britanije iz EU (FOTO)

Navodi se da je toku radni doručak Junkera, Selmajra i glavnog EU pregovarača za Bregzit Mišela Barnijea sa britanskom premijerkom Mej

  • 0

Predsednik Evropskog saveta Donald Tusk sastaće se danas u Briselu sa britanskom premijerkom Terezom Mej posle čega će se obratiti medijima, a iz kabineta predsednika Evropske komisije upućena je poruka koja ukazuje da je postignut dogovor o Bregzitu.

Junker posle sastanka sa premijerkom Velike Britanije: U Briselu i danas bez dogovora o Bregzitu (FOTO)

Rojters prenosi da je Junkerov glavni savetnik Martin Selmajr na Tviter postavio fotografiju belog dima, signala koji se u Vatikanu koristi kako bi se vernicima objavilo da je izabran novi papa.

Navodi se da je toku radni doručak Junkera, Selmajra i glavnog EU pregovarača za Bregzit Mišela Barnijea sa britanskom premijerkom Mej.

- Postignut dovoljan napredak da se pređe na novu fazu razgovora o Bregzitu - izjavio je Junker.

Rojters navodi i da je Arlin Foster, predsednica severnoirske Demokratske unionističke partije (DUP) koja podržava vladu Mejove, izjavila za "Foks njuz" da je Velika Britanija načinila značajne promene u tekstu sporazuma o izlasku iz EU koji je predložila Uniji.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA