≫ 

Bugarska oduzela bitkoine u vrednosti od 3 milijarde dolara, a ono što planiraju da urade sa njima spasiće državu!

Tokom standardne policijske akcije u kojoj su uhapšeni lokalni sajber kriminalci koji su napravili virus za otkup ove valute, uspeli su da sakupe više od 213.000 bitkoina

  • 16

Bugarska vlada nije mogla ni da pretpostavi da bi bitkoin mogao da im pomogne da otplate nacionalni dug i da izađu iz krize sa kakvom se suočavaju mnoge postsocijalističke zemlje danas.

BITKOIN NEZAUSTAVLJIV: Cena premašila 12.000 dolara! Trgovanje cenom bitkoina dostupno i u Srbiji!

Do bitkoina možete da dođete besplatno ili uz minimalne troškove: Ovo je jedan od načina kako da u tome uspete

Tokom standardne policijske akcije uhapšeni su lokalni sajber kriminalci koji su napravili virus za otkup ove valute i uspeli da skupe više od 213.000 bitkoina, izveštava slavorum.org.

Mediji već danima daju grafičke prikaze prema kojima bitkoin nemerljivo raste. Prema tome je procenjeno da zaplenjeni bitkoini vrede 3,2 milijarde američkih dolara što čini četvrtinu bugarskog nacionalnog duga.

Foto: AP/Tanjug

Tako se rešava nacionalna kriza - tehnološkim inovacijama i oduzimanjem bitkoina od kriminalaca.

Evropski zvaničnici su 19. maja objavili da su u saradnji sa bugarskim vlastima, uspešno završili PRATKA/VIRUS operaciju u oblasti sajber kriminala. U izjaci na SELEC vebsajtu, stoji da je udružena akcija rezultirala zaplenom 213.519 bitkoina.

Navodi se da su bitkoini oduzeti od kriminalne grupe koju čine bugarski građani koji imaju veze u Makedoniji, Grčkoj, Rumuniji i Srbiji. Oni se terete i da su regrutovali korumpirane policajce u svim pomenutim zemljama kako bi ubacili viruse u kompjuterizovane carinske sisteme. Virus je trebao da omogući hakerima da zaobiđu sve procedure i završe transport svojih proizvoda preko granice, tako da izgleda kao da je teret već proveren na granici, a nije.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mirko

    16. decembar 2017 | 22:47

    ja imam 9 bitkoina, imo sam 10 ali sam prodao jedan kad je cena bila 2500 dolara. kupio sam ih kas su kostali ok 3 dolara. svaki dan po sat vremena razmislajm sta da radim dal da prodajem sve ili ne, plasim se da ce jednog dana da pukne to i da nece nista da vrede. svako jutro cim otvorim oci prvo pogleam koliko vrede i svaki dan vrede sve vise i vise, neznam nisam pametan

  • TELEGRAFAC

    16. decembar 2017 | 22:49

    Pa lepo piše,TAKO SE REŠAVA KRIZA,pusti svoje ljude da odrade posao pa ih pohapsi,njih u zatvor a država peva.Ijao državo državo

  • tattoo girl

    16. decembar 2017 | 23:09

    Ovo je neka prevara zvana Bitkoin ko što nas Nasa laže da je zemlja globus tako nas lažu svi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA