≫ 

Najmanje 182 ljudi mrtvo, na desetine netalih u klizištima i poplavama: Blato prekrilo sela, stravični prizori na Filipinima (FOTO) (VIDEO)

Prema navodima policije i zvaničnika u poplavama i klizištima kao nestale vode se 64 osobe

  • 1

Najmanje 182 osobe su poginule, a desetine su nestale u klizištima i poplavama koje je izazvala tropska oluja "Tembin" na jugu Filipina, saopštili su zvaničnici.

Nezapamćena oluja pogodila Filipine: Više od 70 poginulih, desetine se vode kao nestali

- Još pokušavamo da potvrdimo izveštaje o tome da je selo prekrilo blatno klizište izazvano jakim kišama - izjavio je zvaničnik iz grada Tubod, Rajan Kabus.

Prema njegovim rečima, u prekidu su dovodi električne energije i komunikacije čime su dodatno otežani napori. Meteorološka služba saopštila je da je oluja dobila na snazi iznad mora Sulu.

Foto: Tanjug/AP

Najmanje 133 smrtna slučaja prijavljena su na raznim lokacijama, uključujući 39 u Tibodu, te gradovima Salvodor i Munaj u provinciji Lanao del Norte.

Prema navodima policije i zvaničnika u poplavama i klizištima kao nestale vode se 64 osobe.

Foto: Tanjug/AP

Poplavama su najteže pogođene pokrajine Lanao del Norte i Lanao del Sur na poluostrvu Zamboang, navodi agencija AP.

Foto: Tanjug/AP

U toku je akcija spasavanja 30 stanovnika ribarskog sela Anuang koji su nestali u poplavama, a do sada je pronađeno pet tela.

Foto: Tanjug/AP

Velike gužve zabeležene su i na aerodromima i lukama, pošto je obalska straža zabranila trajektima da pristaju zbog lošeg vremena, a neki letovi su otkazani.

Foto: Tanjug/AP

Filipine godišnje zahvati oko 20 tajfuna. Prošle sedmice 46 osoba je poginulo kada je tajfun zahvatio centralni deo Filipina.

Pogledajte snimke:

Daljinac

(Telegraf.rs/Srna/Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA