Ubijaćemo pijane ljude na dočeku Nove godine! Jeziva pretnja ISIS-a pred ulazak u 2018. godinu

Narator poziva sledbenike ISIS-a da iskoriste slabost alkoholizovanih slavljenika za Božić i Novu godinu kao "novu priliku" za sejanje smrti i uništenja,

  • 15

Pridružnica Islamske države u Somaliji objavila je svoj prvi video u ponedeljak, u kojem je poslala jezivu pretnju svima koji će slaviti Novu godinu uz uobičajeno društvo alkohola.

Prva božićna služba u Mosulu posle poraza ISIS-a: U Bagdadu postavljena jelka od 85 metara u znak solidarnosti sa hrišćanima (FOTO)

Visoko producirani video dug osam i po minuta počinje scenom božićne jelke, šampanjca koji se toči u čašu i glasova slavljenika koji odbrojavaju do Nove godine. Ali, odmah zatim, umesto veselih čestitki za Novu godinu, čuje se povik "Alahu Akbar" (Bog je velik) i zvukovi očitog terorističkog napada.

Nakon toga, narator poziva sledbenike ISIS-a da iskoriste slabost alkoholizovanih slavljenika za Božić i Novu godinu kao "novu priliku" za sejanje smrti i uništenja, prenosi Njuzvik.

Foto: Tanjug/AP

- Ova poruka je za braću koja žive među kafirima (nevernicima). Ne osećate li bol svoje muslimanske braće u Iraku, Siriji, Jemenu, Somaliji, Burmi i Palestini? Prorok - mir bio s njim - je rekao: "Kafir i njegov ubica nikad neće biti zajedno u vatri pakla". Što znači, ubijanje kafira vaša je karta van džehenema (pakla) - govori dalje nepoznati maskirani muškarac u kameru, držeći kalašnjikov.

Osim odvratnih pretnji, ovaj džihadista prkosno poručuje da je ISIS "ovde da bi ostao".

- Borićemo se i nastaviti da se borimo dok ne zavladamo celim svetom pomoću šerijata i ove crne zastave s porukom "Nema boga osim Alaha".

ISIS je za ovaj video zapravo iskoristio viralni Jutjub video koji je snimio kanadski izbacivač prošle Nove godine pomoću GoPro kamere u baru.

Pogledajte video odakle su uzeli materijal:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marijana Bakov

    28. decembar 2017 | 17:04

    Intelektualno niza rasa da zavlada svetom , NIKAD......Kakva je to vera kada samo na ubijanje misle.

  • Gidri

    28. decembar 2017 | 18:10

    Najlakse je manipulisati verom i to prolazi kod neukog, zatucanog, poluobrazovanog ili neobrazovanog naroda, mase, netolerantnog na razlicitost. A te tzv. vodje toga garantovano zive totalno drugacije od tog istog naroda. Jednom recju zive kao i ostatak planete, a narod iliti tu prostu masu potpaljuju samo tako.

  • Mirko

    28. decembar 2017 | 18:03

    Divljaci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA