≫ 

Izlazi knjiga koja otkriva SVE TRAMPOVE TAJNE! Panično se plaši trovanja, pobeda ga je šokirala, ćerka mu merka TRON (FOTO)

Amerika ne pamti kada je jedna knjiga i pre njenog objavljivanja podigla toliko prašine kao "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće" autora Majka Volfa koja će se u prodaji pojaviti 9. januara.

  • 0

SAD ne pamti kada je jedna knjiga i pre njenog objavljivanja podigla toliko prašine kao "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće" autora Majka Volfa koja će se u prodaji pojaviti 9. januara. Knjiga je zasnovana na više od 200 intervjua sa predsednikom, najbližim saradnicima i članovima administracije, a u kojoj opisuje unutrašnje borbe u Beloj kući, čak i to da neki od njegovih najbližih saradnika izražavaju prezir prema njemu.

Američki predsednik i jedna od najintrigantnijih ličnosti u novijoj istoriji, Donald Tramp, o knjizi verovatno neće imati mnogo toga lepog da kaže a kako bi i imao kada je u njoj "ogoljen do kraja".

Javnosti će verovatno biti daleko interesantniji lični odnosi Trampa prema zaposlenima, strahovi s kojima se suočava svaki dan, navike za koje je malo ljudi znalo do sada i mnoge druge pojedinosti zbog kojih će se prvom čoveku najmoćnije države na svetu dizati kosa na glavi.

Pun strahova i zavisnik od brze hrane

U knjizi Majka Vulfa otkriva se kako je Donald Tramp provodio prve nedelje u Beloj kući i koje su mu bile navike koje su svakodnevno neprijatno iznenađivale zaposlene.

 
Celebrating 1237! #Trump2016A post shared by President Donald J. Trump (@realdonaldtrump) on

- Obično bi večerao oko pola 7 sa Stivom Benonom. Kada se to ne bi događalo, Tramp bi se osamio u dnevnoj sobi sa čizburgerom u rukama. Preferira brzu hranu jer mu je najbezbednija iz ugla mogućeg pokušaja nekog da ga otruje. Jeo bi čizburgere i u krevetu gledajući istovremeno i po tri TV stanice. Tada bi, po okočanju obroka zvao prijatelje telefonom i žalio im se na tretman u medijima. Neke novinare bi nazivao "moronima". Sa zaposlenima je odmah sproveo politiku "čvrste ruke". Nije voleo da idu za njim, a naročito ne da čiste i kupe njegove stvari - piše u knjizi.

- Ako sam bacio košulju na pod onda je to zato što želim da bude na podu - vikao bi Tramp na zaposlene.

Osoblju je od početka Trampovog mandata zabranjeno da mu dira bilo koji lični predmet, a to se naročito odnosilo na kupatilo. Posebno je osetljiv na četkicu za zube koju NIKO osim njega ne sme da dotakne jer je u paničnom strahu da će ga neko otrovati i preko nje.

Foto: Tanjug/AP

- Često bi i sam skidao čaršave sa kreveta i davao ih osoblju objašnjavajući pritom na koji način treba da se operu i kako da mirišu - stoji u delu Vulfove knjige koji je objavljen pre vremena u Njujork magazinu.

Da li je Melanija zaista plakala u izbornoj noći?

Foto: Tanjug/AP

Predstavnici Donalda i Melanije Tramp, demantovali su navode iznesene u novoj Vulfovoj knjizi kako je prva dama SAD nije plakala od sreće u izbornoj noći, kao i to da Tramp nije očekivao da će pobediti. Sekretarka za štampu Bele kuće, Sara Hakabi Senders, smatra da je Volfova knjiga prepuna "laži i pogrešnih priča pojedinaca koji nemaju ni pristup ni uticaj u Beloj kući", prenosi AP.

- Imati udela u knjizi, koja se može opisati kao tabloidna fikcija, pokazuje njihove jadne pokušaje da budu bitni - dodala je Sendersova.

Portparolka prve dame SAD, Stefani Grišam, rekla je da je Melanija podržala odluku svog muža da se kandiduje za predsednika SAD.

Tajne govora tela Trampa i njegove ćerke Ivanke: Za njihov odnos mnogi kažu da je bizaran, a evo šta se krije iza svake grimase (FOTO)

- Ona je bila ubeđena da će pobediti i bila je veoma srećna kada se to dogodilo - rekla je Grišamova.

Krah idile sa Benonom

Tramp je raskrstio sa svojim bivšim glavnim strategom i bliskim saradnikom iz vremena predsedničke kampanje, Stivom Benonom, nakon što je taj krajnje desničarski populista oštro kritikovao Trampovog sina i zeta zbog "izdajničkog" sastanka s Rusima.

Foto: Tanjug/AP

- Stiv Benon nema ništa na mnom niti sa mojim predsedništvom. Kada je smenjen, ne samo što je izgubio posao, već je izgubio i razum. Stiv ne predstavlja moju bazu - on je tu samo radi sebe samog - saopštio je Tramp, prenosi Rojters.

Za Benona su neki medji na početku pisali da je predsednik SAD iz senke što je mnogo ljutilo Trampa.

- Benon? Benon??? Znate li koliko je on imao uticaja na bilo koju od mojih odluka? Nula posto, nula! - vikao je Tramp na zaposlene komentarišući navode medija.

Benon je prethodno opisao sastanak Trampovog sina s grupom Rusa u Trampovoj kuli kao "izdajnički" i "nepatriotski", a to je rekao autoru knjige Majkl Volfu i upozorio da će se istraga o navodnom dosluhu sa Kremljom fokusirati na pranje novca.

Slomiće Don juniora kao jaje na nacionalnoj televiziji - rekao je Benon.

Benon je bio šef Trampove kampanje u poslednja tri meseca, a zatim i glavni strateg Bele kuće sedam meseci, dok nije dobio otkaz i vratio se svom ultradesničarskom sajtu "Brajtbart njuz". Benon navodi da je Trampov sin otišao na sastanak nakon što su mu posrednici obećali "inkriminišući materijal" protiv Hilari Klinton, glavne rivalke Donalda Trampa u predsedničkoj trci.

Foto: AP/Tanjug

- Tri viša zvaničnika kampanje su mislila da bi bila dobra ideja da se sastanu sa stranom vladom u Kuli Tramp u sobi za konferencije na 25. spratu - bez advokata! Čak i da su mislili da to nije izdaja, niti nepatriotsko niti neko loše sra*e - a ja mislim da je to upravo sve to bilo - trebalo je odmah da pozovu FBI - naveo je Benon.

Kako prenosi "Volstrit žurnal", u knjizi stoji da je benon za Trampovu ćerku rekao da je "glupa kao cigla".

Ivanka želi tatino mesto

Majk Vulf u knjizi otkriva tajni plan bračnog para Ivanka Tramp-Džared Kušner po uzoru na Klintonove. Prvi i osnovni Ivankin plan je, kako Vulf tvrdi, bio da se odmah infiltrira u administraciju Bele kuće kako bi "pokupila sve cake" i na vreme naučila tajne vladanja.

Foto: Tanjug/AP

- Ona i Džered dogovorili su se da jednom u budućnosti, kad se stvore uslovi, obeznane svoj plan. Ona želi da postane predsednik SAD i nada se da neće čekati dugo na to - stoji u Vulfovoj knjizi o Trampu, ali ne i to šta njen otac misli o planu s kojim verovatno da je već i upoznat.

Vulf je otkrio i da se Ivanki ne dopada frizura koju njen otac godinama ima. Štaviše, često se i šali na njen račun ne samo pred njim već i pred drugim ljudima u Beloj kući.

Zabavljaš se sa oženjenim tipom? Može

Donalda Trampa nije iznenadio podatak da se njegov šef komunikacija Bele kuće Houp Hiks tajno zabavljala sa Korijem Levandovskim, Trampovim prvim šefom kampanje, tvrdi Majkl Vulf.

Foto: Profimedia/AFP

"Hiksova je znala naravno da je on oženjen, ali ušli su u to. Tramp joj je po okončanju afere poručio da je ona bila "nešto najbolje" što se Koriju dogodilo u životu. Time je samo potvrdio blagonaklon stav prema Hiksovoj koja ima od početka njene karijere u Beloj kući. Levandovski je, kada se saznalo za aferu, podneo ostavku u Trampovom timu."

Ovo su sami mali delovi knjige koja će očito i bez ikakve sumnje biti najveći hit u 2017. godini, makar u SAD.

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA