≫ 

Britanci pred DRUGIM referendumom o ostanku u EU ili ipak ne?

Iako je pre dve godine zagovarao Bregzit, bivši lider UKIP-a sada je ubeđen da bi izlaznost bila drugačija

  • 2

Glavni zagovornik Bregzita Najdžel Faraž izjavio je danas da se "zagreva" za ideju o održavanju još jednog referenduma o članstvu Britanije u EU, jer smatra da bi na taj način glas za izlazak iz Evropske Unije opet pobedio i tako okončao raspravu.

- Možda, ali samo možda, dolazim do stava da bi trebalo da održimo drugi referendum o članstvu u EU - rekao je Faraž za Kanal 5, prenosi Rojters.

Najdžel Faraž poručuje: Ako Bregzit pođe po zlu, selim se iz Britanije

Kako je rekao, procenat onih koji bi glasali za Bregzit bio bi dosta veći nego na referendumu održanom u julu 2016. godine.

Faraž, bivši lider britanske Independističke stranke (UKIP) bio je glavna figura odluke da se održi referendum 2016. godine, na kome je za Bregzit glasalo 52, dok je 48 odsto glasača bilo protiv.

Povodom Faražove izjave, portparol premijerke Tereze Mej je samo kratko izjavio: "Nećemo imati drugi referendum."

Britanska premijerka odbila je krajem prošle godine da se izjasni da li bi glasala za Bregzit kada bi se održao još jedan referendum.

- Glasala sam iz dobrih razloga u to vreme, ali okolnosti se menjaju i mislim da bi svi trebalo da budemo usredsređeni na sprovođenje Bregzita i najboljeg posla - rekla je ona gostujući na LBC radiju.

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    11. januar 2018 | 17:14

    Valjda će shvatiti da je bregzit totalni fijasko Britanije, pre bregzita niko od građana Britanije nije ni znao koja je svrha Eu.

  • Nele

    11. januar 2018 | 17:34

    Out

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA