U njegovim rukama je sudbina Amerike i sveta: Ko je lekar koji danas otkriva sve, od Trampovih "bolesnih" navika do seksa sa Melanijom (VIDEO)

Buša je jako cenio, Obamu obožavao a o novom predsedniku još se nije izjašnjavao

  • 0

Retko koji Amerikanac mogao je da pretpostavi da će jedan od najiščekivanijih događaja godine, pored Superboula, Stenli kapa u hokeju, dodele Oskara i Dana nezavisnosti biti i - lekarski pregled predsednika Donalda Trampa!

Milioni stanovnika SAD s velikom pažnjom očekuju rezultate provere zdravstvenog stanja (bez psihijatrijske procene) lidera nacije koji će danas samouvereno kročiti u Volter Rid medicinski centar u Betesdi, Merilendu.

Trampovi fanovi ubeđeni su da im je predsednik savršenog zdravlja iako obožava brzu hranu, ima prekomernu težinu, ne voli da vežba i ne konzumira voće.

Uradili smo Trampu sistematski pregled pre lekara: Sutra ima "generalku" od koje zavisi sve, psihijatra preskače, a ovog se najviše plaši (FOTO)

Međutim, šta ako doktor na pregledu proceni da mu je zdravlje ugroženo i da zbog toga mora da podnese ostavku?

Ova opcija nije nemoguća. Uostalom i Majkl Vulf u knjizi "Vatra i bes: Unutar Trampove Bele kuće" tvrdi da američki predsednik više ne prepoznaje lica prijatelja i ponavlja iste priče svakih 10 minuta.

Foto: Tanjug/AP

Ostavci se iskreno nadaju Trampovi protivnici zbog čega će danas s velikom zebnjom posmatrati i slušati doktora Ronija L. Džeksona, Trampovog lekara.

Ikona mornarice, lečio Buša i Obamu

Ko je Roni Džekson, doktor koji danas, ni ne sluteći, možda drži sudbinu nacije i sveta u svojim rukama?

Bivši doktor predsednika Džordža V. Buša i Baraka Obame završio je 1995. godine medicinu na Univerzitetu u Teksasu nakon čega je angažovan u mornarici SAD.

Tokom iračkog rata u zalivu, predsednik Buš je poslao Džeksona u grad Takadum gde je bio glavni medicinski centar za američke vojnike.

Nikad nije krio da je u toj bolnici imao pune ruke posla, kako zbog najtežih povreda vojnika, tako i prilikom pomoći njima u lečenju trauma.

Nakon što je 2006. angažovan u Beloj kući Roni Džekson se i tu dokazao pa je do dana današnjeg glavni doktor američkih predsednika.

Predsedniče, kakav vam je seksualni život?

Doktor Džekson će tokom dvosatnog pregleda čekati na rezultate analize krvi, urina i krvnog pritiska Donalda Trampa.

U međuvremenu će mu pregledati srce, a onda će u razgovoru "1 na 1" pokušati da otkrije kako američki predsednik spava, kakva mu je dnevna rutina i čekaće na Trampov odgovor kakav mu je seksualni život.

Foto: Tanjug/AP

Džekson će na kraju rezultate objediniti i saopštiti Trampu do čega je došao. Potom će verovatno portparol Bele kuće Sara Sanders u redovnom brifingu sa novinarima najvažnije rezultate odmah saopštiti.

Ovde treba napomenuti i da Tramp ima pravo da neke rezultate prikrije od javnosti, ali ne i od svog kabineta i ostalih u vrhu države.

Bliski susret sa Obaminom kerušom

Džekson je, kako pišu američki mediji, u Beloj kući najbolji odnos imao sa Obamom zbog čega je postao i njegov lični doktor.

U više navrata lečio je Obamu ali i jednu mladu gošću Bele kuće koju je svojevremeno ujela za lice keruša predsednika!

Pored toga što je pazio na zdravlje Obame, Džekson je morao da interveniše i kod drugih ljudi koji bi se našli u Beloj kući, kao na primer u slučaju onesvešćivanja jednog novinara na pres konferenciji.

Tramp nema psa, a ni Džekson nije njegov lični doktor tako da s te strane više nije ulazio u slične problematike.

"Vrlo stabilni genije" ima prioritete: Tvitovanje pa pregled

Govoreći o sebi kao "vrlo stabilnom geniju" Tramp je i uoči pregleda nastavio politiku saopštavanja važnih informacija putem Tvitera.

Tako je za sledeći mesec otkazao najavljenu posetu Londonu, a kao razlog za to je naveo da nije "veliki fan" nove ambasade SAD koju je trebalo da otvori u britanskoj prestonici.

Tramp je istakao da je razočaran što je administracija njegovog prethodnika Baraka Obame prodala američku ambasadu u Londonu.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA