≫ 

Švajcarska grupa spustila sa vrha planine 60 metara dug transparent - "Tramp nije dobrodošao" (FOTO)

- Bilo da to radimo preko ove doline ili preko televizije, nadamo se da Tramp zna da nije dobrodošao i da publika širom sveta, uključujući i onu u Americi, zna da se mnogi Švajcarci protive njegovoj politici i poseti - rekao je predsedavajući Andreas Freimuler

  • 4

Godišnji Svetski ekonomski forum u Davosu veoma je dobro čuvan i izolovan za mnoge proteste, ipak, švajcarski aktivisti iskoristili su prednosti planinskog pejzaža i u četvrtak spustili 60 metara dugačak transparent kako bi izrazili prezir prema predsedniku SAD Donaldu Trampu koji je doputovao na skup globalne elite. Na transparentu piše: "Tramp, nije dobrodošao".

Tramp dočekuje goste večeras: Pogodi ko dolazi na večeru?

Telegraf u Davosu: Trampu predsedniku uspelo ono što Trampu biznismenu nikada nije - da učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu, dogovorena i poseta Velikoj Britaniji (FOTO) (VIDEO)

Spustivši masivni transparent sa obližnje litice Elhorn blizu grada Sargan, aktivistkinja grupe Kompaks (Compax), koja se zalaže za primenu pravednije i zelenije ekonomije i savesnije društvo, rekla je da se nada da će njihova poruka da stigne do Trampa.

"Tramp podržava rasizam, islamofobiju, antisemtizam, seksizam, neprijateljstvo prema ženama, podržava ratove, negira klimatske promene, napada ljudska prava i vodi politiku koja produbljuje siromaštvo i nejednakost", rekla je grupa u izjavi koju prenosi portal commondreams.com.

"Važno je da ostanemo kritični i nastavljamo da se opiremo mizantropskoj politici Trampove administracije, uprkos činjenici da Tramp govori u proseku šest laži dnevno i što je posledica toga smao još veća šteta. To je ono što mi radimo sa našim protestom danas".

- Bilo da to radimo preko ove doline ili preko televizije, nadamo se da Tramp zna da nije dobrodošao i da publika širom sveta, uključujući i onu u Americi, zna da se mnogi Švajcarci protive njegovoj politici i poseti - rekao je predsedavajući Andreas Freimuler.

- Nadamo se da će Foks njuz preneti naš protest, takođe - rekao je.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krsta.

    26. januar 2018 | 08:03

    A da je ona veštica hilari, napisali bi joj pesmu i zakačili

  • Nuna

    26. januar 2018 | 04:04

    Ko li im je platio da to urade

  • CCCC

    27. januar 2018 | 19:07

    A zato vam dobrodosli milioni islamskih ekstremista koji vam unistise drzavu, neka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA