Otkriveno ko je Putinov najveći protivnik na predsedničkim izborima, a nije u pitanju drugi kandidat!

Zna se ko je najveći Putinov "neprijatelj" na izborima

  • 5

Najveći neprijatelj predsednika Rusije Vladimira Putina nije neki kandidat, već apatija glasačkog tela, ocenjuje agencija AP, dodajući da će kandidatkinja za predsednika Rusije i TV voditelja Ksenija Sobčak moći da motiviše glasače da izađu na izbore.

Ko vodi proteste u Rusiji protiv Putina: Kremlj tvrdi da je "apsolutni prvak političkog Olimpa", dok demonstranti viču da je vreme za promene (FOTO) (VIDEO)

Kako navodi agencija, Sobčakovu zbog glamura, dovitljivosti i prkosnog stava istovremeno i vole i mrze - ona bi mogla biti upravo onaj kandidat poteban Kremlju da bi izborima 18. marta dao toliko željeni izgled legitimnosti.

- Moja popularnost je ogromna. Ja sam jedina osoba koju poznaju svi Rusi, kao i Putina. Nema nikoga drugog u državi koga toliko dobro poznaju - rekla je Sobčakova u intervjuu za AP.

Foto: Tanjug / AP

Sobčakova je kćerka Putunovog nekadašnjeg zaštitnika, bivšeg gradonačelnika Sankt Peterburga, ali odbacuje bilo kakve optužbe da radi u dosluhu sa Kremljom.

Ona kaže da je u predsedničku trku ušla da bi privukla pažnju javnosti na najakutnija pitanja i da bi promovisala liberalne vrednosti.

AP konstatuje da se Sobčakova ne plaši da kritikuje Putinovu vlast. Ona, na primer, veruje da su se ruski hakeri koji rade za vladu mešali u američke izbore 2016. godine.

Foto: Tanjug / AP

Sobčakova, takođe, dovodi u pitanje rusko pripajanje Krima, ocenjujući da su zapadne sankcije zaslužena kazna za to, a kritikuje i odnos vlasti prema neistomišljenicima.

Mnogi politički posmatrači su, međutim, skeptični prema njoj, ocenjujući da ona samo imitira liberalnu proreformsku agendu, navodi AP.

Sobčakova nema šanse da pobedi, konstatuje američka agencija, podsećajući da ankete pokazuju da Putina u Rusiji podržava 80 odsto.

VIDEO: Putin za Bogojavljanje tradicionalno ušao u zaleđeno jezero

(Telegraf.rs / Tanjug)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA