Ne rade škole, vlasti uvele sistem vožnje "par-nepar": Veliko zagađenje vazduha u Teheranu (VIDEO)

Vlasti su uvele sistem vožnje "par-nepar", odnosno dozvolu za vožnju dobijaju vozila zavisnosti od broja koji im se nalazi na tablici

  • 1

U čitavoj pokrajini i glavnom gradu Teheranu u Iranu danas neće raditi osnovne škole zbog jakog atmosferskog zagađenja, saopštile su iranske vlasti, dodajući da će raditi škole u samo tri manja grada.

Crna magla pala na Balkan: Godišnje umre 5.400 Srba zbog kobnog vazduha, jedna država je bezbedna, a u ovim gradovima je najgore (FOTO)

Vlasti su uvele sistem vožnje "par-nepar", odnosno dozvolu za vožnju dobijaju vozila zavisnosti od broja koji im se nalazi na tablici, prenose agencije.

Koncetracija sitnik čestica i čađi u vazduhu iznosi 144 mikrograma po kubnom metru vazduha u prestonici Irana, dok je u nekim četrvrtima zabeležena i koncentracija od 169 mikrograma po kubnom metru, što je znatno više od preporuke Svetske zdravstvene organizacije od 25 mikrograma po kubnom metru vazduha.

Tamošnji mediji javljaju da su izduvni gasovi odgovorni za 80 odsto zagađenja u Teheranu.

Ovako je izgledalo zagađenje vazduha u Iranu krajem prošle godine:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA