≫ 

Rusija uspešno testirala Putinove projektile i - pogodili su metu (VIDEO)

Novi ruski borbeni sistem Kindžal namenjen je uništavanju površinskih i vodenih ciljeva

  • 13

Hipersonični projektil "Kindžal", kojeg je predsednik Vladimir Putin nedavno predstavio kao novu generaciju naoružanja, uspešno je lansiran, saopštila je danas Rusija.

Putin objasnio šta je novo rusko oružje protiv koga je borba besmislena: A stižu i SATANIN SIN i VOZ SMRTI (FOTO) (VIDEO)

Iz ruskog Ministarstva odbrane saopšteno je da je projektil "Kindžal" (Nož) lansiran iz borbenog aviona "Mig-31" koji je poleteo sa piste u Južnoj vojnoj oblasti na jugozapadu Rusije, piše Srna.

- Lansiranje je izvršeno prema planu i projektil je pogodio metu - ističe se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije objavilo je snimak na kojem se vidi kako se dva pilota pripremaju za let i kreću ka letelici sa velikim projektilom.

Projektil "Kinžal" jedno je od novih oružja koja je Putin predstavio u svom govoru o stanju nacije početkom meseca.

Printscreen / Youtube

Prema Putinovim rečima, projektil je "idealno naoružanje", deset puta je brži od zvuka i može da izbegne protivraketne sisteme.

Printscreen / Youtube

Zamenik ruskog premijera, Dmitrij Rogozin, napisao je na Fejsbuku da je MiG-31 modifikovan kako bi mogao da nosi projektil. Ruska agencija TASS piše kako je ministarstvo odbrane saopštilo da je lansiranje projektila prošlo u najboljem redu.

- Karakteristike performansi i vremenski pokazatelji visokopreciznog raketnog sistema potvrdili su se u lansiranju Kindžala - saopšteno je.

Novi ruski borbeni sistem Kindžal namenjen je za uništavanje površinskih i vodenih ciljeva. Opremljen je visokopreciznim projektilima koji pomažu u napadima u krugu od dve hiljade kilometra bez ulaska u neprijateljsku zonu protivvazdušne odbrane.

Printscreen / Youtube

Zbog svoje velike brzine nevidljiv je radarima i istovremeno vrlo lagan za upravljanje. Testiranja ovog borbenog sistema počela su 1. decembra prošle godine, piše TASS.

Daljinac

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kuba

    11. mart 2018 | 18:01

    Ne moramo ni da kupujemo oružje od Rusije. Može da nas brane i sa svoje teritorije. Ništa od EU. Ništa od priznavanja Kosova. Zato braćo Rusi - zdrasvuj!

  • Mire

    11. mart 2018 | 18:05

    Kome li se tresu gaće u Evropi?

  • Nbggg

    11. mart 2018 | 16:44

    Cilj amerika

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA