Slagati se s Rusijom nije loša stvar: Donald Tramp čestitao Putinu na izbornoj pobedi, pa morao da se brani na Tviteru

Trampov tvit usledio je pošto su američki mediji preneli da je predsednik SAD besan zbog toga što je u javnost procurila informacija da su ga savetnici upozoravali da ne treba da čestita Putinu, prenosi AP

  • 6

Američki predsednik Donald Tramp pravdao je danas svoju odluku da čestita predsedniku Rusije Vladimiru Putinu pobedu na predsedničkim izborima rekavši da je to učinio i njegov prethodnik Barak Obama 2012. godine.

Tramp uporno izbegava da čestita Putinu pobedu na izborima, a svi se sećaju šta je njemu poručio predsednik Rusije kad je zavladao Amerikom

- Sporazumevanje sa Rusijom (i drugima) je dobra stvar, nije loša stvar - napisao je Tramp na svom Tviteru.

Trampov tvit usledio je pošto su američki mediji preneli da je predsednik SAD besan zbog toga što je u javnost procurila informacija da su ga savetnici upozoravali da ne treba da čestita Putinu, prenosi AP.

Tramp navodi da Rusija može da "pomogne da se reše problemi" sa Severnom Korejom, Sirijom, Ukrajinom, Islamskom državom, Iranom, čak i kada je reč o "predstojećoj" trci u naoružanju.

Prema njegovim rečima, bivši predsednik Džordž V. Buš pokušao je da se sporazume, ali nije imao veštine za rad sa Putinom.

Pokušali su i Obama i bivša državna sekretarka Hilari Klinton, dodaje, ali "nisu imali energiju ni hemiju" sa ruskim liderom, zaključio je Tramp.

Daljinac

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Скева

    21. mart 2018 | 23:28

    Тек ће да прска брат Путин по вама !

  • van

    21. mart 2018 | 23:27

    Zašto nije to rekao pre nego što je Putin rekao kakvo naoružanje Rusija poseduje.

  • Kinezofil

    21. mart 2018 | 23:15

    HAHAHAH au sta vam je rekao, bogati bankari uvredio vam je plan za rat za Rusima............Tramp zeli ali dzaba, ubice ga ako ukine sankcije :)

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA