Kim Džong Un se izvinio novinarima Južne Koreje jer nisu mogli da izveštavaju sa koncerta u Pjongjangu? (FOTO)

Kim je izvinjenje uputio preko Kim Jong Čola, koji je posetio novinare iz Južne Koreje i zamolio ih za razumevanje

  • 1

Severnokorejski lider Kim Džong Un je najverovatnije, naložio svom visokom zvaničniku da prenese njegovo izvinjenje južnokorejskim novinarima ranije ove nedelje zbog ograničavanja njihovog izveštavanja o koncertu muzičara iz Južne Koreje u Pjongjangu.

To je danas izjavio južnokorejski ministar kulture, sporta i turizma Do Džong Van, prenosi agencija Jonhap.

Kim Džong Un aplaudirao i njihao se u ritmu muzike: Ludo se zabavljao na koncertu pop grupe iz Južne Koreje (FOTO) (VIDEO)

Ministar Do smatra da je Kim izvinjenje uputio preko Kim Jong Čola, potpredsednika Centralnog komiteta severnokorejske Radničke partije, koji je trenutno zadužen za južnokorejska pitanja, navodi južnokorejska agencija.

Kim Džong Un ugostio je južnokorejsku delegaciju i grupu muzičara iz te zemlje i uživao na njihovom koncertu Foto: Tanjug/AP

Kim Jong Čol je, naime, u ponedeljak posetio novinare iz Južne Koreje u hotelu u Pjongjangu i zamolio ih za razumevanje jer im je neočekivano zabranjen pristup pozorištu gde je južnokorejska umetnička trupa imala nastup.

- Imam utisak da Kim Džong Un sve radi vrlo pedantno, proveravajući svaki sitnicu, s obzirom na to da je svom čoveku naložio da brzo dođe i zamoli za razumevanje kada se tako nešto desi - rekao je danas južnokorejski ministar.

Kim se nakon koncerta fotografisao sa korejskim pop zvezdama Foto: Tanjug/AP

On se u sredu vratio iz četvorodnevne posete Pjongjangu, gde je predvodio 186-članu južnokorejsku delegaciju muzičara i tekvondista.

Južnokorejci su imali retku priliku da nastupaju u Pjongjangu, kao uvod u istorijski samit zvaničnika dve Koreje koji je planiran za 27. april, ali i kao odgovor na nastup Severnokorejaca u Južnoj Koreji u februaru povodom Zimskih olimpijskih igara, zaključuje Jonhap.

Pogledajte video:

Daljinac

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja patak

    6. april 2018 | 16:51

    Oni mogu da se pomire pa mozda cak i ujedine SAMO ako se Amerika ne mesa.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA