Ruskinja umrla u jezivim mukama nakon što je živa balsamovana

Njena majka je optužila lekare za "ubistvo", jer su devojku greškom priključili na infuziju formalinom (rastvor formaldehida). Ovaj rastvor ubrizgava se u tela pokojnika kako bi se usporilo raspadanje tela

  • 6

Jekaterina Fedjaeva (27) iz Rusije umrla je u strašnim mukama nakon što je greškom lekara živa balsamovana. Devojka je puna dva dana trpela strašne bolove, nakon čega je pala u komu, piše Dejli mejl.

Njena majka je optužila lekare za "ubistvo", jer su devojku greškom priključili na infuziju formalinom (rastvor formaldehida). Ovaj rastvor ubrizgava se u tela pokojnika kako bi se usporilo raspadanje tela.

Ruskinja se porodila u moru, pa išetala na plažu kao da ništa nije bilo (FOTO)

Kako prenose strani mediji, Jekaterina je primljena u bolnicu u Uljanovsku radi rutinske hirurške intervencije. Međutim, zbog pogrešne terapije lekara, devojka je pala u komu. Bila je priključena na aparate za održavanje života a njeno srce je više puta prestajalo da radi.

Nakon toga su je avionom prevezli u bolnicu u Moskvi, gde se probudila iz kome, ali je ipak preminula od posledica otkazivanja organa.

Njena majka Galina Barišnjikova rekla je da je Jekaterina sva drhtala posle operacije.

Noge su joj se mrdale, celo telo joj se treslo Foto-ilustracija: Profimedia/BSIP

- Noge su joj se mrdale, celo telo joj se treslo. Obula sam joj čarape i bademantil, pokrila sam je ćebetom, ali je i dalje sva drhtala - ispričala je njena majka.

Ona je dodala kako je devojka imala bolove u stomaku i stalno je povraćala, a da su lekari znali da su joj ubrizgali nešto pogrešno.

- Trebalo je da preduzmu hitne mere, ali nisu uradili ništa - rekla je očajna majka.

Galina je ispričala da je čula lekare kako "raspravljaju o tome kako da joj kažu da su napravili strašnu grešku", ali joj nisu rekli celu istinu.

- Rekli su mi da je u pitanju medicinska greška, da mi je ćerka u komi, a da joj srce, pluća i jetra ne funkcionišu - objasnila je majka.

Ona je dodala kako su njenoj ćerki umesto fiziološkog rastvora ubrizgali formalin.

Jekaterina je sahranjena u subotu, a lokalne vlasti pokrenule su istragu kako bi se utvrdilo ko je odgovoran za stravičan propust.

Fotografije Jekaterine možete da pogledate ovde.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA