Pre nego što je uleteo među pešake, ubica iz Toronta objavio šifrovanu poruku i najavio "INCEL POBUNU". Evo šta ona znači (FOTO) (VIDEO)

Ubica iz Toronta je pre krvavog zločina, pohvalio Eliota Rodžera na Fejsbuku

  • 2

Nekoliko minuta pre nego što je kombijem prešao preko trotoara i uleteo u grupu pešaka u severnom predgrađu Torontai tom prilikom usmrtio 10 i povredio najmanje 15 osoba, Alek Minasian (25) je na Fejsbuku ostavio "šifrovanu poruku", prenose kanadske vlasti.

Napadač iz Toronta je u statusu na Fejsbuku pohvalio Eliota Rodžera, koji je 2014. godine ubio šestoro ljudi u Isla Visti u Kaliforniji, a onda je izvršio samoubistvo.

Napadača iz Toronta znali kao povučenog i bezopasnog: Student je delovao kao tih mladić, a onda se zaleteo kombijem na pešake (FOTO) (VIDEO)

Minasian je pisao o "incel pobuni", grupi u kojoj su bili muškarci koji su bili neprivlačni ženama.

Kombi kojim je Minasian uleteo u pešake Foto: Tanjug/AP

- Incel pobuna je već počela! Srušićemo sve Šadove i Stejsije! Svi pozdravite vrhovnog gospodina Eliota Rodžera! - napisao je Minasian nekoliko minuta pre nego što se kombijem zaleteo u grupu pešaka.

Termin "incel" odnosi se na sada zabranjenu grupu na Reditu koju je koristio Rodžer. Mladići u ovoj grupi su omalovažavali žene, raspravljali su o siromašnom seksualnom životu i činjenici da su neprivlačni ženama. Često su žene krivili za taj problem.

"Čad" i "Stejsi" su bila imena kojima su nazivani privlačni muškarci i žene, a koji su nedostupni članovima grupe, "incelima", mladićima koji žive u nenamernom celibatu.

U najekstermnijim slučajevima, inceli su zagovarali silovanje i drruge oblike nasilja nad ženama.

Kao i Alek Minasian, i drugi inceli su hvalili Rodžera, nazivajući ga "vrhovnim gospodinom", "svecem", "herojem" i "bratom".

Dan pre nego što je 2014. ubio šestoro ljudi, Eliot Rodžer postavio je video koji je nazvao "Revolucija Eliota Rodžera", prenosi Njujork tajms.

U snimku se žalio na odbijanje žena i obećao da će ih sve kazniti zbog usamljenosti.

- Devojke su dale svoju naklonost, ljubav i seks drugim muškarcima, ali nikada meni. Imam 22 godine i dalje sam devica, nikada nisam ni poljubio devojku - rekao je Rodžer u snimku.

Neki od članova grupe navodno su pohvalili i napadača iz Toronta, nakon ubista pešaka.

Grupa broji oko 40.000 članova, mada nije jasno koliko njih ih prati iz čiste radoznalosti.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    25. april 2018 | 20:01

    Kako ovo zamazaše lijepo:(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA