Nemci nisu navikli da se njihovi poznati odriču državljanstva: Ovo je baš odjeknulo

Karl Lagerfeld živi u Parizu, ali ima nemačko državljanstvo

  • 3

Modni dizajner Karl Lagerfeld kaže da bi mogao da se odrekne nemačkog državljanstva zbog odluke nemačke kancelarke Angele Merkel da se dozvoli upliv od milion migranata u tu zemlju.

(UŽIVO) Ustaški nostalgičari u Blajburgu: Austrijska policija najavljuje nultu toleranciju

- Da li je zaista morala da kaže da je neophodno primiti milion migranata u vreme kada se Francuska, koja sebe predstavlja kao zemlju ljudskih prava, obavezala da će primiti samo 30 hiljada - upitao je Lagerfeld.

Dizajner besan zbog migranata Foto: AP/Tanjug

Lagerfeld smatra da je Merkel napravila grešku što je to dozvolila, prenosi "Dejli mejl". Optužuje je i da pruža podršku ekstremno desnicarskoj stranci Alternativa za Nemačku (AfD).

- AfD nije postojala a ipak, ona je samo jednom rečenicom omogućila da ona postoji, otuđujući dva miliona glasova i poslavši 100 ovakvih neonacista u parlament - kazao je on, misleći na 92 poslanika Bundestaga iz redova AfD koji su svoja mesta dobili na izborima u septembru.

Iranci izašli na ulice, besni zbog Trampa, odzvanjalo "smrt Americi": Protest zbog povlačenja SAD iz nuklearnog sporazuma (FOTO)

Lagerfeld, kako se navodi, nije nagovestio koje bi državljanstvo zatražio u zamenu za nemačko.

U žižu srpske javnost ovaj dizajner dopseo je pre dve godine kada je najstrašnije izvređao Srbe. Šta je tada rekao, pročitajte OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • somi

    12. maj 2018 | 13:21

    Kakva pamet...zivi u jos malo pa muslimanskom parizu

  • Milena

    12. maj 2018 | 14:24

    U pravi je gospodin Karl Lagerfeld. Dvaput mjeri, jednom sijeci. Oglasio se jer zeli dobro svojoj zemlji. Takodjer i po pitanju bogatasice Kardasijan.

  • ja bre

    12. maj 2018 | 13:45

    Sto mi neko jednom rece, svi muskarci ispod 1,6m visine su prica za sebe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA