Italija dobija novu vladu: Matarela poverio mandat Konteu, polaganje zakletve u 16 sati (FOTO)

Lideri Pokreta pet zvezdica i Lige, Luiđi Di Majo i Mateo Salvini postigli dogovor o formiraju nove vlade na čelu sa profesorom prava Ðuzepeom Konteom

  • 0

Italijanski predsednik Serđo Matarela poverio je sinoć mandat profesoru prava Ðuzepeu Konteu da formira vladu, što je on prihvatio, javili su italijanski mediji.

Konte je predsedniku predao spisak predloženih ministara, a nova vlada položiće zakletvu danas popodne u 16 sati po lokalnom vremenu, javila je agencija Ansa.

Karlo Kotareli vratio je ranije juče predsedniku Italije Serđu Matareli mandat za formiranje vlade, nakon čega su lideri Pokreta pet zvezdica i Lige, Luiđi Di Majo i Mateo Salvini postigli dogovor o formiraju nove vlade na čelu sa profesorom prava Ðuzepeom Konteom.

Dramatični sati u Italiji, Konte vratio mandat Matareli: Prevremeni izbori 9. septembra, odlučivaće o daljoj budućnosti zemlje? (FOTO)

Mateo Salvini i Luiđi Di Majo postigli dogovor o formiraju nove vlade na čelu sa profesorom prava Ðuzepeom Konteom Foto: Profimedia, Tanjug/ AP

- Pokret pet zvezdica i Liga postigli su dogovor o političkoj vladi na čelu sa Ðuzepeom Konteom kao premijerom - naveli su Salvini i Di Majo u zajedničkoj saopštenju.

Među novim imenima ministara ističe se novi ministar ekonomije - profesor ekonomije na rimskom Tor Vergata univerzitetu Ðovani Trija, navodi ANSA.

Paolo Savona dobio je resor evropskih poslova a Enco Moavero Milanezi biće ministar spoljnih poslova.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA