≫ 

SVEDOCI STE ISTORIJE: Tramp i Kim se konačno sreli, rukovali se, a onda je jedan od njih izdominirao pogledom! (VIDEO)(FOTO)

Kim i Donald su pružili jedan drugome ruku, ali jedan od njih je dominirao u tom susretu

  • 8

Ovo je čekao ceo svet! Neprikosnoveni lider Severne Koreje Kim Džong Un i američki predsednik Donald Tramp su se konačno sreli! Njihovo rukovanje na samitu u Singapuru je brzinom svetlosti obišlo planetu.

Planeta čeka susret dva ljuta protivnika čiji 1 potez može da uništi svet: Ne podnose se, a sličniji su nego što je iko mogao da zamisli (FOTO) (VIDEO)

Kim i Donald su pružili jedan drugome ruku, a sve je to ispraćeno "blicevima" fotografskih aparata. Trajalo je čitavih 15 sekundi.

Istorijski sastanak Trampa i Kima Foto: Tanjug/AP

U tih nekoliko trenutaka, dok su blicali aparati, njih dvojica su razmenili par rečenica. Više je pričao Tramp, a Kim je klimao glavom. Čini se da je u tom "odmeravanju snaga" Tramp izdominirao.

Kim je prvi stigao na sastanak u Kapela Risort na singapurskom ostrvu Sentosa, nedugo pre devet ujutru po lokalnom vremenu. On je ignorisao kamere i odmah je ušao u hotel sa držeći naočare u ruci.

Dvojica lidera su se srela po prvi put Foto: Tanjug/AP

Tramp je stigao nekoliko minuta kasnije, okrećući se pažljivo prema kamerama sa neutralnim izrazom na licu pre nego što je ušao u hotel.

Istorijsko rukovanje dvojice lidera ispred zastava njihovih zemalja održano je oko 09:04 po lokalnom vremenu, prenosi RT.

Razgovor dvojice predsednika Foto: Tanjug/AP

Tramp se nasmešio Kimu pa ga je usmerio ka konferencijskoj sali. Tramp je ranije rekao da će znati da li će samit sa Kimom biti uspeh već nakon prvih nekoliko minuta sastanka.

- Imaćemo sjajan odnos, ne sumnjam - rekao je Tramp.

- Predrasude u prošlosti su bile prepreke u našem napretku, ali smo ih prevazišli i danas smo ovde - rekao je Kim.

Čitav svet prati ovaj susret Foto: Tanjug/AP

U društvu dvojice predsednika su bili samo njihovi prevodioci. Nakon manje od sat vremena novinari su pozvani da fotografišu sastanak.

Šef osoblja Bele kuće Džon Keli, državni sekretar Majk Pompeo i savetnik za nacionalnu bezbednost Džon Bolton su sedeli uz Donalda Trampa.

- Rešićemo veliki problem i veliku delimu - rekao je Tramp kasnije na ručku, dodajući da je sastanak sa Kimom bio "vrlo, vrlo dobar".

Prošireni sastanak dvojice lidera Foto: Tanjug/AP

Lideri su posle radnog ručka prošetali po kompleksu hotela da bi se potom ponovo vratili unutra.

Nakon susreta sa Kimom, Tramp i lider Severne Koreje su potpisali određeni dokument, ali Tramp nije otkrivao o čemu se radi.

Potpisivanje sporazuma Foto: Tanjug/AP

Neimenovani američki zvaničnik objasnio je za "Si-En-En" da se radi o "sporazumu kojim se potvrđuje napredak u razgovorima i obećanje da se nastavi istim tempom".

- Učinjen je napredak i zaista je bilo pozitivno. Prošlo je bolje nego što je iko očekivao. Sada idemo na potpisivanje - rekao je Tramp kada su ga novinari pitali za susret sa Kimom.

Tramp i Kim su bili raspoloženi pred kamerama Foto: Tanjug/AP

Bela kuća je navela da je "tet-a-tet" sastanak Tramp i Kim trajao 38 minuta. Ukoliko se u obzir uzme vreme koje je potrebno za prevođenje, to je prilično kratko, ocenio je Bi-Bi-Si.

Lokalni mediji su preneli da je Kim prilikom susreta sa Trampom izjavio da bi hteo da razvije blisku saradnju sa američkim predsednikom. 

Rojters navodi da je cilj ovih istorijskih razgovora pronalaženje načina za okončanje nuklearnog odmeravanja snaga na Korejskom poluostrvu.

Završen samit dvojice lidera Foto: Tanjug/AP

Navodi se da, ukoliko njihov samit uspe, to bi moglo da donese trajnu promenu bezbednosnom okruženju severoistočne Azije, kao u slučaju posete nekadašnjeg predsednika SAD Ričarda Niksona Kini 1972, koja je dovela do transformacije Kine.

Tramp i Kim su nakon samita napustili singapursko ostrvo Sentosa. Predsednik SAD je rekao da će održati konferenciju za štampu pre odlaska iz Singapura u 19 časova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johnny Repp

    12. jun 2018 | 08:41

    Izdominirale su, pre svega, frizure. Bambus i šargarepa.

  • Milutin

    12. jun 2018 | 08:02

    Pojeo vuk magarca....

  • Pera Kojot

    12. jun 2018 | 05:15

    Nista se nece promeniti, ko se nada u pravdu I postenje od strane amerike taj ili je neobavesten ili je naivan!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA