≫ 

Junker priznao: Migrantska kriza ostaviće trajne posledice na evropski projekat, EU nikad ranjivija

Junker je rekao da mlade Evropljane treba ohrabriti da putuju i da tako prekinu širenje "gluposti i nacionalne sebičnosti"

  • 1

Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker priznao je da će migraciona kriza najverovatnije ostaviti trajne posledice na evropski projekat, te da blok nikada do sada nije bio "ranjiviji".

U obraćanju na konferenciji o kulturi u Briselu, Junker je upozorio da će "pukotine u solidarnosti ostaviti trajne posledice" u odnosima zemalja članica, piše britanski list "Dejli ekspres".

>>> Održan hitan samit o migrantskoj krizi u Briselu: Cipras protiv izbegličkih centara van EU, u četvrtak dan D za Evropu (FOTO)

Foto: Tanjug/AP

- Upravo dok vam se obraćam, ranjivost EU se povećava, pukotine postaju sve šire. Mi moramo da pronađemo dosledan odgovor na migrantsku krizu - rekao je Junker.

Migracije, reforma evrozone i Bregzit samo su neki od problema sa kojima se suočava EU, podseća list.

Junker je rekao da mlade Evropljane treba ohrabriti da putuju i da tako prekinu širenje "gluposti i nacionalne sebičnosti".

Migraciona kriza najverovatnije će ostaviti trajne posledice na evropski projekat - Foto: Tanjug/AP

Zemlje članice EU imaju nesuglasice oko rešavanja sve dublje migrantske krize.

Sukob je izbio nakon što je Italija odbila da primi brod kojim upravljaju humanitarne organizacije, a na kome je bilo više od 600 migranata.

VIDEO: Našao je malog migranta na ulici i od njega napravio NBA zvezdu

(Telegraf.rs/Srna)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA