Srpski turisti opljačkani prvog dana letovanja u Solunu: Ovo nikada ne ostavljajte u automobilu

Parkirali su automobil, a kada su se vratili imali su šta da vide...

  • 7

Jedna porodica iz Srbije parkirala je sinoć svoj automobil u Solunu, a onda su ga lopovi obili i iz njega izvukli sve stvari koje su Srbi poneli na letovanje.

"Kada sam se vratila kući sa mora, dobila sam račun za telefon od 65.000 dinara": Srbima se internet u romingu uključuje sam?

Foto: Fejsbuk/Grčka info

- Lopovi su razbili malo staklo i ukrali sve kofere, kompletnu odeću i obuću, tehniku, naočare, parfeme... Bukvalno sve iz automobila. Auto je bio parkiran u ulici Tsimiski kada se ovo desilo. Policija je došla i napravila izveštaj - navodi se na fejsbuk stranici portala Grčka info.

Navodi se i da je porodica tek prvi dan bila na letovanju.

Foto: Fejsbuk/Grčka info

Nije prvi put da su Srbi ostali opljačkani na letovanju, a sudeći po iskustvima naših putnika, problem stvaraju grupe pljačkaša koje operišu po Solunu. Slični problemi zabeleženi su i ranijih godina. Stoga, ako idete na letovanje svojim automobilom, pazite gde parkirate vozilo i šta ostavljate u njemu.

- Preporuka je da automobile ostavljate ili u garažama ili na parkingu koji ima čuvara. Vodite računa i nikada ni na kratko nemojte ostavljati vredne stvari u kolima. Prema dosadašnjim iskustvima lopovi najčešće operišu na parkinzima velikih super marketa i tržnih centara (IKEA, Lidl, Jumbo...), kao i na parkinzima plaža - upozoravaju iz portala Grčka.info.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Paja

    13. avgust 2018 | 00:27

    Meni se slicna stvar desila takodje u Solunu, u istom hotelu sa mnom bili su neki beogradjani (nisam ih znao nego su bili na recepciji pa sam cuo). Izgledali su tako da sam isao specijalno da sav prtljag iz auta prenesem u sobu i da sam nagurao orman na vrata sobe da me probudi ako probaju da udju. Auto su obili i ukrali vrecu za spavanje iz prtljaznika. Sreca da sam ih video.

  • DDF

    13. avgust 2018 | 00:14

    Lopov pored"zanata"ima ime i prezime i nacionalnost,tako da svaka zemlja sveta ima"nekoga"koga se stide i srame.

  • cCc

    13. avgust 2018 | 00:00

    Vama srbima nikako i niko ne valja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA