Bogoljub Karić osudio napad na novinarke Pinka: Žene, majke, sestre se brane, a ne udaraju

Država mora što pre da zaustavi svako nasilje nad ženama, jer je u tradiciji srpskog naroda da brane i cene majke, sestre, žene, ćerke, poručio je Bogoljub Karić

  • 1

Povodom napada na novinarke TV Pink, tokom protesta Dveri, Bogoljub Karić, lider Pokreta Snaga Srbije, najoštrije je osudio vandalsko ponašanje opozicionih lidera.

Vučić o nasilju nad novinarkama: Goca i Mara su divne devojke, siledžija im naneo potres mozga i naprsnuće rebra

Zaleteo se na novinarku, nogom pokušao da je nokautira: Pogledajte prvi snimak napada ispred zgrade Pinka (VIDEO)

- Dijaloga u politici nema bez različitosti i poštovanja sebe i drugih. Napad na novinare je ugrožavanje javne reči i nepoštovanje slobode govora svakoga od nas. Napadi na novinare bi trebalo da budu davno prošlo vreme, to nije način da se obračunava sa neistomišljenicima.

- Država mora što pre da zaustavi svako nasilje nad ženama, jer je u tradiciji srpskog naroda da brane i cene majke, sestre, žene, ćerke. Porodica Karić koja poštuje veru, tradiciju i odnos prema ženi, najoštrije osuđuje svako nasilje bilo da je u pitanju obračun sa ljudima koji imaju različito političko mišljenje, ili napad na žene koje obezbeđuju egzistenciju sebi I svojoj porodici radeći profesionalno svoj posao, naveo je u saopštenju Bogoljub Karić.

On apeluje na nadležne da sankcionišu vinovnike jučerašnjeg brutalnog napada, kao i organizatore skupa.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA