Današnja vremenska prognoza (2. septembar 2018. godine): Uživajte u suncu jer nam uskoro stižu pljuskovi (VIDEO)

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu

  • 1

Svakog dana na portalu Telegraf.rs možete da pratite vremensku prognozu sa Kristinom, Sarom, Katarinom i Biljanom.

Iznad većeg dela Srbije danas je toplo i sunčano. U kasnijim poslepodnevnim časovima očekuje se razvoj oblačnosti, ponegde i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, a biće uslova i za grmljavinske oluje. U toku večeri ponegde se u ovim predelima Srbije očekuju i obilniji pljuskovi. Duvaće slab do umeren jugoistočni vetar. Maksimalna temperatura od 29 do 34 stepena.

U Srbiji sutra promenljivo oblačno sa kišom, a biće uslova i za obilne pljuskove i grmljavinske oluje. Međutim, sredinom dana u mnogim predelima očekuju se i duži sunčani periodi. Maksimalna dnevna do 32 stepena na jugoistoku Srbije. U utorak i sredu promenljivo oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura do 28 stepeni.

U Beogradu veoma toplo, samo se kasnije posle podne i uveče očekuje razvoj oblačnosti i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Na širem području grada biće uslova i za grmljavinske oluje. Maksimalna temperatura 32 stepena.

Sutra u glavnom gradu promenljivo oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, ali se sredinom dana očekuju i duži sunčani periodi. Minimalna temperatura 20, maksimalna dnevna 29 stepeni. U utorak i sredu promenljivo oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Maksimalna temperatura do 25 stepeni. Od četvrtka toplije.

Kišovito vreme zadržaće se i u utorak i sredu / Foto: Marko Jovanović

Vremenska prognoza za Evropu:

Iznad većeg dela Evrope danas sunčano, a oblačno sa kišom i pljuskovima biće u oblasti Alpa, u centralnim i ponegde u jugoistočnim predelima Evrope. Najhladnije u Skandinaviji sa temperaturom oko 15, a najtoplije na jugu Evrope sa temperaturom i preko 35 stepeni.

Na grčkom primorju danas sunčano i tropski toplo. Minimalne temperature kretaće se u rasponu od 19. do 24, a maksimalne od 30. do 36. stepena.

Na crnogorskom primorju danas toplo. Minimalna temperatura od 14 do 23, maksimalna od 27 do 30 stepeni.

Na hrvatskom primorju danas promenljivo oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.Minimalna temperatura od 17 do 27, maksimalna dnevna od 24 do 30 stepeni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Seljak

    2. septembar 2018 | 14:15

    Konačno malo kiše da obraduje sejače pšenice,posle kiše opet će sunce na radost gradskih ljudi ,tako da bude dobro za sve.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA