≫ 

Njih dvoje izgledaju kao svaki par s bebom: Ali kad sklone pokrivač, shvatićete zašto su drugačiji (FOTO)

Danas su srećniji nego ikada ranije - i sanjaju da imaju još dece

  • 16

Fernando Mačado i Dajan Rodrigez nisu obični roditelji. Njihova priča je postala glavna tema svetskih medija za veoma kratko vreme, a posebno u rodnom Ekvadoru.

TATA JE TRUDAN: Transrodni par očekuje svoje prvo biološko dete, kada idu kod lekara moraju da paze na očiglednu "sitnicu" (FOTO) (VIDEO)

Njih dvoje su dobili dete zajedno, ali ono što ga čini jedinstvenim je sledeća činjenica: Fernando je biološka majka, a biološki otac Dajan Rodrigez. Fernando i Dajan su transrodne osobe.

- Mi smo kao sve druge porodice, iako možda nemamo ista prava, mi smo isti - rekao je za BBC-Fernando.

Pre nego što su postali roditelji krajem prošle godine, Fernando i Dajan su već bili važni predstavnici transrodnih organizacija širom sveta.

Rođenjem prvog deteta, ovo dvoje su postali još važniji primer: oni su prvi transrodni par u Južnoj Americi koji će postati roditelji, piše The Independent.

Po rođenju Fernando je identifikovan kao žena a Dajan kao muškarac.

Foto: Facebook/Diane Marie Rodriguez Zambrano

Međutim, nijedno od njih se nije osećalo dobro u svojim dodeljenim rodnim ulogama. Usudili su se da se odvoje od normi društva i da budu sami.

Fernando sebe danas vidi kao ženu i Dajan sebe kao muškarca. Nikada nisu imali potrebu da se podvrgnu bilo kakvoj operaciji promene pola, jer su se oboje osećali ugodno u svojim telima, uprkos činjenici da su se više osećali kao suprotni pol.

Danas su srećniji nego ikada ranije - i sanjaju da imaju još dece. Velika je hrabrost odvojiti se od drugih ljudi i njihovih presuda i živeti sa parom, verujući u isti cilj.

VIDEO: Ispovest majke transrodnog ubice

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA