Najlepša princeza na svetu i jedna od najmoćnijih žena: Prkosi strogim pravilima države, pretili su joj kaznama, ali pobedila je sve (FOTO)

Princeza je poznata kao velika humanitarka, trenutno je na čelu je Al-Valed bin Talal fondacije koja se bavi podrškom programima i projektima usmerenim na ublažavanje siromaštva, ublažavanje katastrofa, međuverskog dijaloga i osnaživanja žena

  • 8

Amera Al Tavel (33) je princeza iz Saudijske Arabije koja inspiriše mlade devojke u svojoj zemlji, ali i u ostatku sveta. Ona je ambiciozna, humana i hrabra, a mnogi je naziviju i princezom modernog doba.

NAJLEPŠA PRINCEZA NA SVETU: Ona otkriva kosu uprkos zabrani, svi su oduševljeni njenom lepotom (FOTO) (VIDEO)

Jedna je od najmoćnijih žena u Saudijskoj Arabiji i prema mnogima je najlepša princeza na svetu. Njena lepota toliko je očarala svet pa je često upoređuju i sa Diznijevom princezom Jasmin.

Amera je odrasla sa majkom, dekom i bakom u Rijadu, a kad je imala 18 godina upoznala je jednog od najbogatijih ljudi na svetu, princa Alvaleda Bin Talala i to na način kakav bi bio teško zamisliv i u filmskom scenariju - dok ga je intervjuisala za školske novine. On je od nje stariji 28 godina.

Foto: Profimedia

Godine 2008. godine su se venčali, ali brak nije potrajao dugo, rastali su se 2013. godine. Princa Alvaleda Bin Talala je brat upozorio da kontroliše pojavljivanje svoje žene u medijima ili će sledeći put biti kažnjeni bez prethodnog upozorenja. Ova tenzija je dovela do njihovog razvoda.

Amera je u međuvremenu stekla diplomu iz poslovne administracije na Univerzitetu u Nju Hejvenu.

Princeza je poznata kao velika humanitarka, trenutno je na čelu je Al-Valed bin Talal fondacije koja se bavi podrškom programima i projektima usmerenim na ublažavanje siromaštva, ublažavanje katastrofa, međuverskog dijaloga i osnaživanja žena.

Osim svojim impresivnim delovanjem, Amera pažnju privlači i svojim nepogrešivim ukusom za modu. Često se njeno ime može pronaći na listama najbolje odevenih žena sveta, a svojim modnim kombinacijama se izdvaja od ostalih članica svetskih kraljevskih porodica, jer odbacuje tradicionalnu modu.

Za svečane prilike u Evropi Amera bira glamurozne haljine koje ističu njenu figuru, a kada su u pitanju dnevni događaji onda se opredeljuje za damske kostime.

Uspešno kombinuje spoj tradicionalog i modernog, iako se generalno ne povinuje zakonima koji nameće stroge tradicionalne norme na Bliskom Istoku, prenosi elle.rs.

Foto: Profimedia

Iako je Amera jedna od prvih žena u Saudijskoj Arabiji koja je odbila da pokriva glavu i da nosi tradicionalne haljine koje prekrivaju celo telo i ne ističu liniju figure, kada prilika u određenoj državi to zahteva, ona će svakako ispoštovati formu, ali uvek ostaje dosledna sebi.

Iako ima vozača, uglavnom je ona ta koja vozi automobil, i bila je među prvim ženama u Saudijskoj Arabiji koje su počele da voze.

Foto: Guliver/Francois Nel/Getty Images

Amera smatra da bi svaka žena u njenoj zemlji morala da dobije pravo da sama odluči da li će se školovati i nositi tradicionalnu odeću.

Ona takođe ne vidi problem u tome da muškarci i žene rade zajedno, i protiv je brakova sa maloletnim osobama.

Daljinac

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA