Najskuplja zgrada koju su SAD ikada napravile: Ambasada u Londonu košta milijardu dolara, a svi se čude zašto nema ogradu (FOTO) (VIDEO)

Umesto barijera, ispred zgrade su postavljene male žardinjere sa cvećem i klupe, kao i ribnjaci

  • 7

U Londonu je otvorena nova američka ambasada, a ono što najviše iznenađuje jeste što nema zaštitnu perimetarsku ogradu i što su ispred nje postavljene klupe za sedenje. U pitanju je stakleni oblakoder s pogledom na reku Temzu, a izgradnja je koštala milijardu dolara.

Foto: uk.usembassy.gov

Oko ambasade, koja se nalazi južno od reke Temze, ne postoje ni bezbednosne barijere, što takođe začuđuje, budući da je London ove godine više puta bio na meti terorista, prenosi AP. Nazivaju je Zamkom Amerike na obalama Temze.

Foto: uk.usembassy.gov

Duž placa Ambasade su parkovi s klupama, a veštačko jezero i vodopad odvajaju zaštićenu stranu zgrade od prolaznika. Zvaničnici su istakli da jezero ne okružuje celu zgradu, pa joj se može prići s druge strane.

Foto: uk.usembassy.gov

Kako se navodi, umesto barijera, ispred zgrade su postavljene male žardinjere sa cvećem i klupe, kao i ribnjaci, za koje su predstavnici zgrade rekli da ne okružuju celu zgradu i da nisu jarak.

Foto: uk.usembassy.gov

Američki ambasador u Velikoj Britaniji Robert Vudi Džonson rekao je da je izgradnja zgrade koštala milijardu dolara i da će biti otvorena za javnost 16. januara.

Foto: uk.usembassy.gov

On je izrazio i nadu da će zgradu posetiti i američki predsednik Donald Tramp, ali nije precizirao kada bi to moglo da bude.

Foto: Guliver/Stefan Rousseau - WPA Pool/Getty Images

Nova zgrada ambasade, koja je zamenila staru u centru Londona, četvrtastog je oblika i najskuplja je zgrada koju su SAD ikada izgradile.

Daljinac

(Telegraf.rs/ Tanjug/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • čarls bronson

    14. decembar 2017 | 22:39

    Komandna baza za upravljanjem Evropom nije toliko ni skupa . Povratiće ona uloženo i još zaraditi . Potomci Komandanta Marka i Bleka Stene uzvraćaju udarac od pre četvrt milenijuma .

  • Vesna

    14. decembar 2017 | 23:56

    Vazno je da ste porusili po sveta sad mozete da se izivljavate

  • Crni

    14. decembar 2017 | 21:45

    Do preksutra da drzite ovu sliku srbe to ne zanima shvaticete

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA