Amerikanac otkinuo prst na skulpturi vojnika vrednoj 4,5 miliona dolara: Kinezi besni, traže oštru kaznu

Vojska od terakote jedno je od najvažnijih arheoloških otkrića u Kini

  • 13

Kineske vlasti zatražile su oštru kaznu za muškarca koji je na izložbi u SAD-u ukrao palac vojnika od terakote, objavili su kineski mediji.

Polovina Amerikanaca obožava ovo mesto, druga polovina ga se stidi: Krije mračnu prošlost zbog koje je i danas zemlja podeljena (VIDEO)

Figura stara 2000 godina i vredna 4,5 miliona dolara jedna je od deset pozajmljenih Institutu Franklin u Filadelfiji.

Prošle nedelje Majkl Rohana optužen je za krađu i skrivanje vrednog umetničkog dela, ali posle je uz kauciju pušten na slobodu, preneo je u ponedeljak BBC.

Vojska od terakote jedno je od najvažnijih arheoloških otkrića u Kini.

Prema sudskim dokumentima, Rohana (24) 21. decembra prošle godine bio je na zabavi u institutu kad je otišao da pogleda izložbu, koja je tada bila zatvorena za javnost.

Najpre je sa figurama napravio selfije, a potom otkinuo palac jednog vojnika, stavio ga u džep i otišao, piše Sinhua pozivajući se na FBI.

Zaposleni muzeja krađu su otkrili 8. januara i izvestili su policiju, koja je ušla u trag Rohani. On je na kraju priznao da je ukrao palac i držao ga u fioci, navodi BBC.

Daljinac

(Telegraf.rs/Hina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Cika Velja

    20. februar 2018 | 14:50

    Zar nije ocigledno da i obicni smrtnici amerikanci misle da sa tudjim vlasnistvom mogu da rade sta hoce i da im niko nista ne moze! A ovo govorim jer ima jako puno lepih komentara da su i oni ljudi,zrtve politike i da ih treba zaliti kad ih pogodi katastrofa!!! Ovo je dokaz da ogromna vecina amerikanaca podrzava politiku svoje zemlje a to je politika svetskog gospodara i vlasnika svega???

  • Milan

    20. februar 2018 | 22:48

    Kad nemas svoju istoriju onda unistavas tudju!najodvratnija nacija

  • Mimi

    20. februar 2018 | 14:14

    To gonna of ljudi amerikanci sta oni nebi da urade svuda guraju svoj nos stoka!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA