Naplatili su joj 500 dolara za jabuku koju je besplatno dobila u avionu (FOTO) (VIDEO)

Jabuka je bila zapakovana u plastičnu kesu sa oznakom kompanije Delta, a kako nije bila gladna, Kristal je odlučila da je sačuva za svoj drugi let

  • 3

Amerikanka Kristal Tadlok potpuno se šokirala kad joj je na aerodromu jedna jabuka, koju je inače besplatno dobila u avionu, naplaćena 500 dolara.

Kristal se vraćala iz Pariza kući, u Denver, ali je u Mineapolisu morala da preseda na drugi let.

>>>U Poštu je stigla pošiljka adresirana na Katar: Carinik je rutinski otvorio paket i shvatio da je unutra 9 antikviteta starih dva veka!

Kristal Tadlok za jednu jabuku platila je 500 dolara - Printskrin: Fox32

Besplatna jabuka, koju je dobila od osoblja Delta erlajnsa, sa kojim je doputovala iz Pariza do Mineapolisa, postala je noćna mora, prenosi Dejli Mejl.

Jabuka je bila zapakovana u plastičnu kesu sa oznakom kompanije Delta, a kako nije bila gladna, Kristal je odlučila da je sačuva za svoj drugi let.

Ipak, kad je prolazila carinu, njena torba je, po slučajnom uzorku, završila na proveri, a carinik je tada iz torbe izvadio jabuku, još uvek upakovanu u plastičnu kesu sa logom Delte.

Jabuka je bila upakovana u plastičnu kesu sa logom Delte - Printskrin: Fox32

- Pitao me je da li je moj put u Francusku bio skup i odgovorila sam mu da jeste. Nisam shvatila zašto me to pita, a onda mi je rekao da će biti još skuplje kada mi naplati dodatnih 500 dolara! - ispričala je Kristal za Fox31.

Upitala je carinika da li može da je pojede na licu mesta ili da je čak i baci, ali službenik to nije dozvolio, već je popunio formular za carinjenje.

Ističe da bi kompanija Delta erlajns trebalo da upozori svoje putnike o posledicama sa kojima se mogu susresti ukoliko zadrže voće koje dobiju na njihovom letu. Kristal je frustrirana postupkom carinika koji ju je tretirao kao najgoreg kriiminalca, a u pitanju je bila samo nesmotrena greška, nastala najpre iz neznanja.

Kristal će pravdu potražiti na sudu - Printskrin: Fox32

Kako je Kristal istakla za lokalne medije, pravdu će potražiti na sudu.

Kompanija Delta erlajns saopštila je da svoje putnike savetuje da prate granične i protokole carine Sjedinjenih Država.

S druge strane, američka carina i granična patrola ističu da ne komentarišu konkretne inspekcije, ali da svi poljoprivredni proizvodi moraju biti prijavljeni.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

Daljinac

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • bendy

    24. april 2018 | 17:18

    Radit ce sve samo da bi pljackali ljude sramota i nije samo na jednom aerodromu nego je to slucaj na svim aerodromima pod izgovorom za zastitu od bolesti i terorizma a u strvari cilj im je pljackati ljude u ime zakona.....

  • Ečeverija,brat od strica MOMOV!

    24. april 2018 | 13:18

    Cicija:)

  • Johnny Repp

    25. april 2018 | 09:08

    Zato sam ja svoja pića odmah ispijao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA