Kraljevska torta za Harija i Megan pravljena je 5 dana, ali niko nije oduševljen njom: Tajni sastojak je biljka koja u Srbiji raste pored puta (FOTO)

Svadbenu tortu je napravila poslastičarka Kler Ptak

  • 8

Kensingtonska palata je objavila sliku tri svadbene torte Harija i Megan. Poznat je i meni kojim će oko 600 gostiju biti počašćeno, kao i činjenica da će Harijeva supruga Megan Markl održati govor na slavlju.

Najzgodniji parovi stigli na kraljevsko venčanje: Kako sijaju najbolji frajeri na svetu, a kako njihove lepotice (FOTO)

Ukus torte je prolećni, kaže poslastičarka Kler Ptak, ,Foto: Tanjug/AP

Kako se pričalo da je torta pravljena pet dana, mnogi su bili razočarani kada su na kraju videli kako izgleda. Deluje prilično "krivo" i "neuredno", nimalo kraljevski, samo su neki od komentara na društvenim mrežama.

UKRAŠENA SVEŽIM CVEĆEM

Svadbenu tortu je napravila Kler Ptak, a glavni sastojak je sirup od zove koji je napravljen od biljke sa kraljičinog imanja Sandringam, piše news.sky.com. Specijalno za bračni par je napravljena lagana torta čija je osnova bio patišpanj. Fil u svadbenoj torti čine krem od limuna i puter od zove, koji povezuje sve elemente. Torta je dekorisana švajcarskim meringe puterom i sa 150 svežih cvetova, uglavnom britanskih, sezonskih, uključujući tu ruže i božure.

- To je netradicionalna torta, reč je zapravo o malom odstupanju od tradicionalnog - rekla je Kler Ptak.

Ona je opisala ukus torte kao ravnotežu slatkog i tarta, uz delikatan ukus zove, dodajući da je tekstura "božanstvena", a "ukus je u suštini prolećni i zapravo britanski".

Na kraljevskom venčanju bilo je oko 600 zvanica, Foto: Tanjug/AP

Kler Ptak iz Kalifornije je tri godine radila za uticajnu šeficu kuhinje Alis Voters, nagrađenu "mišlenovim" zvezdama, pre nego što je došla u Veliku Britaniju. Smatra se da su se ona i Megan Markl upoznale kada ju je kraljevska snajka intervjuisala za blog.

Poslastičarka, čija je radnja smeštena u istočnom Londonu, radila je u kuhinjama Bakingemske palate poslednjih pet dana. Odvojeni delovi torte su transportovani u dvorac Vindzor, gde je složena u subotu ujutru, pre nego što je dodano cveće.

Gosti će biti posluženi šampanjcem, širokim izborom vina i koktela, za koje se koristi isti sirup od zove, kao i za tortu, kao i domaći sok od jabuke.

Očekuje se da na prijemu posle venčanja bude isečena torta i da govore održe princ od Velsa, princ Hari i Megan Markl. Vojvoda od Kembridža odnosno princ Vilijam biće domaćin prijema.

VIDEO: Britanski princ Hari i američka glumica Megan Markl izgovorili su danas sudbonosno "da"

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Natasa

    19. maj 2018 | 21:18

    Nemaju oni pojma sta je prava torta oni samo onaj patispanj namazu slagom nema cokolade oraha badema .zato su verovatno onako bledunjavi

  • Mungos

    19. maj 2018 | 19:23

    Ko je tebi dao Mišlenove zvezdice. Pa moja baba bi bolje ukrasila tortu.

  • ljubica

    19. maj 2018 | 20:49

    ova torta je pravljena toliko brasna u biskvit i debeli sloj slag .ja znam reform tortu iskljucivo od finog maslaca dosta cokolade kilogram oraha i jaja.a brasna nema.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA