≫ 

Herojski podvig migranta koji je spasio dečaka oduševio svet, ali se svi pitaju zašto to nije uradio čovek koji ga je držao? (FOTO) (VIDEO)

Dok ceo svet govori o heroju, deo javnosti sumnja da je sve namešteno

  • 11

Ceo svet je u ponedeljak preneo priču o mladom migranti iz Malija koji se popeo preko balkona do četvrtog sprata i spasio dečaka koji je visio sa terase zgrade u Parizu. Mediji su ga prozvali "Spajdermenom", ljudi su govorili o heroju, a predsednik Francuske Emanuel Makron ga je odlikovao medaljom za hrabrost i dao mu francusko državljanstvo. Međutim, bilo je i onih koji su pomislili da je ceo događaj isceniran.

Migrant Mamudu Gasama (22) popeo se, preko fasade, na četvrti sprat zgrade kako bi spasao četvorogodišnjeg dečaka. Na snimku se vidi kako je Gasama za manje od minuta stigao do dečaka, koji je svakog trenutka mogao da se pusti.

Migrant "Spajdermen" spasio dete (4) koje je visilo sa balkona: Za manje od minut se popeo preko fasade na 4. sprat (FOTO) (VIDEO)

Snimak herojskoj podviga, koji se dogodio u subotu u Parizu, ubrzo je postao viralan, gradonačelnica Pariza An Idalgo ga je pohvalila na Tviteru, a herojsko spasavanje video je i predsednik Makron.

On je pozvao Gasamu u Jelisejsku palatu kako bi mu lično zahvalio, uručio mu je medalju za hrabrost i ponudio mu posao vatrogasca. Makron je tom prilikom rekao da će Gasama postati naturalizovani državljanin Francuske.

Gasama postao državljanin Francuske Foto: Tanjug/AP

Međutim, na društvenim mrežama počele su da kruže priče da je ceo događaj isceniran kako bi se popravila slika o migrantima.

Naime, deo javnosti pitao se zašto muškarac sa susednog balkona, koji je već držao dečaka za ruku, nije podigao i spasio dečaka. On je bio pored njega pre nego što je Gasama uspeo da se popne na četvrti sprat, stigne do dečaka i spusti ga na sigurno.

Njegov herojski podvig video je ceo svet Foto: Tanjug/AP

Na snimcima koji su preplavili internet vidi se da, u trenutku kada je migrant bio još na pola puta do dečaka, na balkonu do onoga s kojeg je visio dečak pojavljuje se još jedan mlađi muškarac. On, dok se Gasama penje po fasadi zgrade, uspeva da uhvati dete za ruku i povuče ga prema sebi.

ZAŠTO GA ON NIJE SPASIO NEGO JE TO URADIO MIGRANT?

Strani mediji prenose da se problem bio u pregradi između dva balkona. Na snimcima se vidi da ona otežava pristup muškarcu koji je bio bliže detetu i da ga zbog nje on ne može potpuno sigurno uhvatiti.

Sa druge strane, verovatno nije hteo da rizikuje dečakov život jer nije bio siguran da može čvrsto da ga uhvati.

Drugi razlog zašto je dečaka spasio migrant, a ne drugi čovek na balkonu leži u tome što je Gasama već bio na balkonu ispod onog sa kojeg je visio dečak u trenutku kada je drugi muškarac uspeo da ga uhvati za ruku.

Na nekim snimcima vidi se kako obojica podižu dečaka kako bi sve proteklo sigurnije, a u jednom trenutku na terasu izlazi i jedna žena koja im je pomogla.

Da li je sve namešteno ili ne, procenite sami.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

  • Lea

    29. maj 2018 | 12:58

    Samo penjanje je bio rizik za momka. Zasto su neki zluradi pa sumnjaju u ispravne motive?Zato sto oni nikom ne bi pomogli.

  • Zekilc

    29. maj 2018 | 14:14

    sta je cudno? nije mogao da ga prihvati jer je ograda izmedju,a?kako da predje a drzi dete,omg.samo boi ovde nesto piali,pogledajte malo boljepa onda komentarisite

  • MANEŠTANI

    29. maj 2018 | 12:44

    Nije namešteno. Vidi se da je pregrada između terase bila smetnja za sigurno prebacivanje deteta. Ako bi bilo nameštaljka onda je to van svake pameti žrtvovati život deteta nekom za državljanstvo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA