≫ 

Devojku Entonija Bordejna je zlostavljao Harvi Vajnstin, a poslednji snimak koje je stavio na Tviter pokazuje kakav mu je život bio (VIDEO)

Pre samo nekoliko dana, završio je snimanje emisije u Hongkongu, a video snimak provoda nakon dobro obavljenog posla podelio je i na svom Tviter nalogu

  • 1

Poznati američki pripovedač, pisac, kuvar i autor putopisnih emisija, Entoni Bordejn preminuo je danas u 61. godini, izvršivši samoubistvo vešanjem, preneo je CNN.

Bordejnovo beživotno telo pronašao je jutros njegov bliski prijatelj Erik Riper, u hotelskoj sobi u Strazburu. Entoni je poslednjih dana boravio u Francuskoj gde je radio na novoj epizodi svoje nagrađivane serije za CNN.

>>> 5 najbizarnijih stvari koje je Entoni Bordejn ikada pojeo

Samo nekoliko dana pre toga, završio je snimanje emisije u Hongkongu, a video snimak provoda nakon dobro obavljenog posla podelio je i na svom Tviter nalogu.

Društvo su mu pravili devojka, italijanska glumica Azija Arđento i kinematograf Kristofer Dojl.

Iako su ljudi širom sveta uživali u njegovim emisijama, malo ko je znao nešto više o njegovom životu.

Sa svoje 43 godine bio je relativno nepoznat njujorški kuvar, ali samo godinu dana kasnije život mu se poprilično menja i postaje autor bestselera. U 46. godini postao je televizijski voditelj i tu je ostao do poslednjeg dana.

Kako je sam napisao u svojim memoarima "Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly", veći deo svog života je pušio i pio, ali i drogirao.

Desetak godina je koristio različite vrste opijata, a tokom perioda čišćenja od poroka, smanjio je i unos alkohola.

Bordejn je proživeo sve, od restorana sa pet zvezdica do ulične hrane - Brent N. Clarke

U 51. godini postao je otac i tada je prestao da puši. Tada je napravio i velike promene u svom rasporedu snimanja, kako bi imao više vremena za porodicu.

Od 2016. godine bio je u vezi s Azijom Arđento. Upoznali su se na snimanju njegove kulinarsko-putopisne emisije "Parts Unknown" u Parizu.

- Ona je fantastična rediteljka i scenaristkinja, uz to što je dugogodišnja glumica. Poput sunđera upija sve vezano za kulturu, muziku i književnost. Veoma je korisna i inspirativna - ispričao je Bordejn o svojoj devojci u zajedničkom intervjuu koji su dali za magazin "People" u septembru prošle godine.

 
Just a perfect day You made me forget myself @asiaargentoA post shared by anthonybourdain (@anthonybourdain) on

Kad je imala 21 godinu, Aziju je seksualno zlostavljao Harvi Vajnstin, o čemu je oktobra prošle godine govorila za magazin Njujorker.

Bordejn joj je nakon priznanja u javnosti pružio bezrezervnu podršku, a počeo je i da se zalaže za sve Vajnstinove žrtve.

Proživeo je sve. Od restorana sa pet zvezdica do ulične hrane - i sve je to radio sa ciljem da pomogne ljudima da uživaju u novim životnim iskustvima.

U svom pohodu da obrazuje svet o različitim svetskim kuhinjama i njihovim kulturama, Bordejn je probao brojne lokalne specijalitet od kojih bi se mnogima prevrnuo želudac, a ni on sam u nekoliko prilika nije prošao baš najbolje.

Poslednjom fotografijom koju je podelio na svom Instagram profilu, pokazao je pratiocima da uživa u francuskoj kuhinji.

 
Light lunch. #AlsaceA post shared by anthonybourdain (@anthonybourdain) on

U knjizi "Poverljivo iz kuhinje" razotkrio je, kako je sam naveo, "dvadeset pet godina seksa, droge, lošeg ponašanja i vrhunskog kulinarstva".

Pisao je o bučnom i jeftinom ribljem restoranu u Provinstaunu, gde je prvi put otkrio stvarnu radost poziva kuvara, ali i o dileru droge u Ist Vilidžu.

Bordejnove priče o kuhinji ujedno su i vrlo strasne ali i veoma nepredvidive.

VIDEO: Preukusno: Smesu za ćevape urolao je oko limenke piva i bacio na roštilj!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Više sa weba

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA