≫ 

Elitna granična policija čuva Himalaje na temperaturama daleko ispod nule, a njima nije hladno jer vežbaju jogu (FOTO) (VIDEO)

Njihove vežbe uključuju fizičke i mentalne aktivnosti, ako i tehnike disanja koje pomažu članovima da se prilagode velikoj nadmorskoj visini

  • 0

Pripadnici indo-tibetanske granične policije nose vojnu uniformu, sa debelim čizmama i teškim jaknama. Njihov posao je da čuvaju veliku granicu između Indije i Kine, gde temperatura na planini može da padne daleko ispod nule. Pored svojih redovnih dužnosti, pripadnici policije vežbaju i jogu na Himalajima.

Ljudi plaćaju 3.000 dinara da ih umotaju kao bebe: Za ovom neobičnom terapijom odlepio je ceo svet (VIDEO)

Na izuzetnim lokacijama koje su gotovo nepristupačne za ostatak sveta, često u punoj vojnoj opremi, treniraju jednu od najstarijih i najistaknutijih indijskih tradicija kao deo režima blagostanja.

Njihove vežbe uključuju fizičke i mentalne aktivnosti, ako i tehnike disanja koje pomažu članovima da se prilagode velikoj nadmorskoj visini, piše Si-En-En.

Vežba podrazumena i aktivnosti u vodi Foto: Tviter/ITBP_official

Tako su se ove elitne snage pridružile zagovornicima joge širom sveta kako bi podigli svest o mnogim prednostima ovakvog načina vežbanja.

- Joga oličava jedinstvo uma i tela, misli i akcije, zadržavanja i ispunjena, harmonije između čoveka i prirode, sveobuhvatnog pristupa zdravlju i blagostanju - izjavio je indijski premijer Narendra Modina Generalnoj skupštini UN 2014. On je dodao kako se ne radi o vežbanju već o "otkrivanju osećaja jednakosti sa samim sobom, svetom i prirodom".

Jedan od terena na kojima vežbaju jogu Foto: Tviter/ITBP_official

Tako i indo-tibetanska granična policija ističe prednosti joge i navodi je kao potrebnu veštinu za nove regrute.

Na njihovom zvaničnom nalogu na Tviteru, pored svedočenja o epskim planinarenjima, skokovima i skijanjima, nedavno je o osvanuo i hešteg o međunarodnom danu joge.

Ističu da je joga veoma bitna za blagostanje Foto: Tviter/ITBP_official

Tako su njihovi pratioci, kojih ima više od 86.000, mogli da vide kako elitna granična policija ima sesije kod zamrznutog jezera i glečera i na padinama planine sa pogledom na Himalaje.

VIDEO: Lepotica zadaje domaći u teretani, način na koji diže tegove je neverovatan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Više sa weba

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA