≫ 

Put pored kojeg iskaču foke i kitovi, a talasi ga zapljuskuju: Magija u Norveškoj (FOTO)

Ovaj spektakularan put nalazi se u Norveškoj u blizini gradova Molde i Kristiansund i predstavlja drugu najposjećeniju atrakciju u ovoj skandinavskoj zemlji

  • 3

Jedan od puteva  s najboljim pogledom na svetu je Atlanterhavsvejen odnosno Atlantik roud. Uzdiže se iznad talasa Norveškog mora, koji tokom olujnog vremena zapljuskuju mostove, stvarajući spektakularne prizore.

 Najopasniji aerodromi na svetu: Ovde putnici s razlogom aplaudiraju pilotu kad slete (VIDEO, FOTO)

5 najlepših skrivenih plaža na svetu: Nestvarne su! Ko ode tamo, poželi da se nikada ne vrati (FOTO) (VIDEO)

Atlanterhavsvejen je dug skoro devet kilometara, a sastoji se od nekoliko nasipa, sedam mostova i četiri stajališta s predivnim pogledom.

Prostire se po čitavom arhipelagu Norveškog mora, povezujući mala ostrva i zajednice Ejde i Averoja. Osim glavnog razloga za izgradnju – saobraćajne povezanosti zemlje, ovi krajevi predstavljaju popularnu lokaciju za ribarenje, a jedan od mostova je sagrađen naročito za tu namenu.

A post shared by maite mora (@_maitemd) on

Turistička atrakcija postao je zbog neobičnih mostova, a najpoznatiji ujedno i najduži most je Storseisundet, koji je postao simbol ovog puta. Atlanterhavsvejen je prvobitno bio zamišljen kao pruga, ali taj projekt nikada nije bio realizovan. Nastao je 1970-ih, izgradnja je počela tek 1983, dok je konačno otvoren 1989. godine.

A post shared by punkufer.hr (@punkuferhr) on

Vožnja ovim putem ostavlja utisak kao da vozite po samoj ivici mora. Vrlo je popularan među turistima, a naročito motociklistima.

Ako se vozite ovim putem možete uživati u prelepom skandinavskom pejzažu, na raznim odmaralištima posmatrati foke i kitove ili se samo diviti razornim talasima koji udaraju u put.

A post shared by Erik Conover (@erikconover) on

Ako imate sreće možda naletite i na uragan koji u ovom području nisu strani. Samo za vreme gradnje puta ovde je prošlo 12. uragana.

A post shared by Simon Wan Kee Mun (@simonkmwan) on

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lupa

    17. jun 2017 | 19:17

    Koliko je siguran, to je pitanje, a da je lep lep je.

  • Milos

    18. jun 2017 | 12:02

    Kad vec o ovome pisete trebali ste i da pomenete Håholmen hotel i kopiju vikinskog broda Saga Siglar koji se koristi za turisticke izlete. Sam put je kratak i brzo se preveze ako covek ne zna gde treba stati. Inace je spektakularan po bilo kom vremenu i voznja motorom je pravo zadovoljstvo.

  • dimi

    1. septembar 2017 | 16:49

    Prosao bas juce tuda😃

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA