• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Slabija prodaja Ajfona 15 tera kompaniju na istorijski korak?

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodaja Eplovih ajfon uređaja je pala za 10 odsto međugodišnje na 45,96 milijardi dolara

  • 0
Apple, Epl, logo, znag Foto: Tanjug/AP

Američka tehnološka korporacija Epl je najavila otkup sopstvenih akcija za rekordnih 110 milijardi dolara nakon što su najnoviji finansijski rezultati za tromesečni period od januara do marta ukazali na usporavanje prodaje.

Epl je u prva tri meseca 2024. godine, koja za kompaniju predstavljaju drugi fiskalni kvartal, zabeležio prihod od 90,75 milijardi dolara, što je za četiri odsto manje u odnosu na isti kvartal lane, prenosi Si-En-En (CNN).

Kvartalni profit Epla iznosi 23,64 milijarde dolara ili 1,53 dolara po akciji, za dva odsto manje u odnosu na profit iz istog kvartala u 2023. godini.

Prodaja Eplovih ajfon uređaja je pala za 10 odsto međugodišnje na 45,96 milijardi dolara, što, prema oceni CNN-a, sugeriše da je potražnja za najnovijim "ajfonom 15" slabija nego što se očekivalo.

Prodaja pametnih telefona kompanije Epl u Kini je u prva tri meseca 2024. pala za 19,1 odsto međugodišnje, objavila je ranije agencija za istraživanje tržišta Kaunterpoint riserč (Counterpoint Research).

Izvršni direktor Epla Tim Kuk se tokom razgovora sa akcionarima o zaradi uglavnom fokusirao na pozitivne momente iz kvartalnog izveštaja i naznačio da će kompanija saopštiti više o svojoj viziji razvoja veštačke inteligencije (AI) "u nedeljama koje su pred nama".

Epl je prošlog meseca na svom vebsajtu najavio da će 7. maja predstaviti nove proizvode u okviru događaja Let luz (Let Loose).

Prezentacija će započeti u 16.00 časova po srednjeevropskom vremenu, a ljubitelji tehnologije će moći da prate video prenos sa događaja.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>