"Partibrejkersi" spektaklom proslavili 30 godina rada!

U krcatoj Hali sportova na Novom Beogradu fanovi iz cele bivše Jugoslavije uživali su u slavljeničkom koncertu jednog od najboljih balkanskih rok bendova

  • 0

Jedan od najboljih rok bendova na Balkanu koncertnim spektaklom proslavio je večeras u Hali sportova na Novom Beogradu 30 godina postojanja.

Kao što je i najavio vođa grupe Zoran Kostić Cane, repertoar je bio svojevrsni presek njihove sjajne karijere, ali su izvedene i neke pesme koje "Brejkersi" dugo nisu svirali, poput "Prstena", kojom je i počeo nastup.

Fanovi benda okupili su se iz svih krajeva Srbije i zemalja regiona, pa je krcata dvorana odisala istom onom eks-Ju atmosferom kao na početku karijere koja je iznedrila hitove poput "Kreni preme meni", "Zemljotres", "Hipnotisana gomila","Ono što pokušavam sad", "Hoću da znam" i "Daleko od srca" itd.

Posle sat i po vremena Cane je najavio kraj koncerta, ali je ovacijama publike vraćen i usledilo je pitanje harizmatičnog frontmena: "Imamo li neki problem? Jesmo li vas udavili. Da idemo kući? Ako ne, idemo dalje, za iste pare".

Bis je krenuo stihovima iz "Mesečeve kći" - "Još uvek živim tamo dole, gde su mi zvezde prve komšije", a potom se nastavilo sa: "To je samo način da ti kažem da te volim" ("Kako je teško bez tebe"), "Dugo te nema", "Ona živi na brdu" ("Tajna tatina devojka"), "Džoni", "Ulični hodač"...

Zvanični bis završen je u 23:30, ali je šlag na rođendansku tortu predstavljao još jedan povratak i Canetov novi biser za kraj: "Naša snaga, protiv snage seljačkog kapitalizma - Ma, napuše nam se k...a! Bili ste divni večeras, ali nemojte to nikom da kažete!"

I poslednja pesma, posle tačno dva sata - "Najbolje se putuje".

Kao predgrupa "Brejkersima" nastupio je alternativni dvojac "Multietnička atrakcija" iz Beograda.

Pojačanje na sceni bio je i gitarista grupe "Veliki prezir" Robert Telčer.

Jedan od najuticajnijih i najdoslednijih muzičkih bendova u Srbiji, ali i na prostoru bivše Jugoslavije, osnovali su u augustu 1982. godine vokal Zoran Kostić Cane, bubnjar Goran Bulatović Manza, gitarista Nebojša Antonijević Anton i gitarista Ljubiša Kostandinović. Prvi nastup imali su 4. oktobra 1982. u "Dadovu" kao predgrupa sastavu "The Fifties". Prvi LP snimili su u beogradskom studiju "O", a produkciju su uradili zajedno s Kojom iz "Discipline kičme".

(Telegraf.rs /  Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA