Seka pod istragom zbog "mečke" koju joj je poklonio Veljko!

- Porez godinama plaćam u Austriji, jer sam prijavljena u Beču. Svaki moj nastup uredno je prijavljen. I u Srbiji sam prijavljena kao estradni umetnik i poreski obveznik i sve svoje obaveze državi izmirujem - odgovara folk pevačica na najavu da će Poreska uprava istražiti odakle novac njenom suprugu za skupocen automobil

  • 18

Ljiljana Kovačević, direktorka Poreske uprave, kaže da je krenula provera poslovanja i zarada srpskih estradnih zvezda. Na udaru poreznika biće i pevačica Seka Aleksić.

- Trenutno proveramo poreklo novca kojim je suprug Seke Aleksić pevačici kupio automobil vredan 100.000 evra. Provaramo odakle novac, kako je vozilo kupljeno i da li je plaćen porez. Ovo je samo jedan u nizu slučajeva ljudi iz estrade kojima se Poreska uprava bavi, ali estrada za nas nije posebna kategorija poreskih obveznika - rekla je za Blic direktorka Poreske uprave.

Seka nije želela da otkrije otkud njenom suprugu Veljku Piljikiću 100.000 evra za kupovinu skupocenog poklona.

- Ne želim to da komentarišem. Što se poreza tiče, godinama ga plaćam u Austriji, jer sam prijavljena u Beču. Svaki moj nastup uredno je prijavljen i porez plaćam godišnje. I u Srbiji sam prijavljena kao estradni umetnik i poreski obveznik i sve svoje obaveze državi izmirujem - rekla je pevačica.

Pevačica Dragica Radosavljević Cakana smatra da narodnjaci treba da se plaše poreznika pošto novac od koncerata i govoto uvek dobijaju u gotovini.

- Pevači imaju razloga da se boje poreznika jer nam sve uglavnom isplaćuju na ruke. Prepostavljam da će biti regulisano uskoro. Za mene je to u redu jer treba da se zna ko, šta i koliko zarađuje, pa da nikoga ne boli glava - poručuje Cakana.

Za pevača Miroslava Ilića plaćanje poreza nije tema o kojoj želi da govori javno.

- Moja poreska uprava je Palilula, tamo plaćam porez i za sve informacije možete pitajte njih - rekao je Ilić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Najprovokator

    6. maj 2014 | 12:33

    Jutros sam je video baš u toj mečki...ispitajte poreklo imovine svim političarima i direktorima javnih preduzeća od 2000.g. ...gologuzija,navikla da dr.. pošten svet...

  • pero

    6. maj 2014 | 13:32

    Ma pustite je na miru.Platice ona drzavi kroz benzin,registraciju,putarine...Bolje vam je da sankcionisete one koji sve to placaju drzavnim parama.

  • Alone

    6. maj 2014 | 15:12

    Ta mecka kosta 50 000-60 000, ne 100 000...ali joj slobodno roknite porez kao da je platila stotku... Kad se vec hvali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA