Nene Čeri 24. maja u Beogradu (VIDEO)

Poznata švedska pevačica nastupiće u okviru "MAD in Belgrade" festivala, koji se 24. i 25. maja održava u parku kod Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu

  • 1

Švedska pop-ikona Nene Čeri, konačno stiže u Beograd na festival "MAD in Belgrade", koji se 24. i 25. maja održava u parku kod Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu.

Pevačica će predstaviti svoj novi album "Blank Project", nastao u saradnji sa spejs-džez duom "RocketNumberNine", a njihov zajednički nastup prve festivalske večeri, 24. maja na "Crazy Rabbit" bini, biće pevačicina prva poseta Beogradu.

Ova umetnica švedskog porekla potiče iz muzičke porodice, od očuha poznatog džezera, preko sestre, pevačice - Titijo, do poznatog brata, muzičara Eagle Eye Cherry-ja. Muzikom je počela da se bavi od najranijeg detinjstva, a kao devojčica posebno je bila zagrejana za punk zvuk.

Poslušajte numeru "Manchild"

U tom periodu članovi benda "Talking Heads" bili su joj prve komšije, od kojih je na poklon dobila svoj prvi instrument - bas gitaru! Tokom osamdesetih kao članica britanske post-pank grupe Rip Rig & Panic, preko noći je postala svetski poznata po senzacionalnom hitu "Buffalo Stance".

Poslušajte pesmu "Buffalo Stance"

Posle toga usledili su planetarni hitovi "Manchild" i "7 Seconds" po kojima je se mnogi dobro sećaju. Posle dugog odsustva sa scene, Nene se 2012. vraća u velikom stilu, sa sjajnim albumom "The Cherry Thing".

Poslušajte hit "7 Seconds":

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA