HE'LL BE BACK: Snima se peti nastavak Terminatora! (VIDEO)

Očekuje se da će film stići u bioskope 1. jula naredne godine. Pored vremešnog Švarcenegera u filmu igraju i Džej Kortni, Emilija Klark i Džejson Klark

  • 2

U Nju Orleansu je počelo snimanje petog dela filma "Terminator" sa Arnoldom Švarcenegerom u glavnoj ulozi.

Prvi deo akcionog i naučnofantastičnog filma "Terminator" je snimljen 1984. godine, po scenariju i u režiji Džejmsa Kamerona, kojem je to bio proboj među zvezde.

Film, sa Lindom Hamilton, Majklom Binom i Švarcenegerom u ulozi nemilosrdnog robota-ubice iz budućnosti, bio je napravljen s malim budžetom i koštao je 6,4 miliona dolara, ali je širom sveta zaradio 78 miliona dolara. 

Švarcenegeru je to bila druga definišuća uloga u karijeri posle "Konana Varvarina" (1982).

Još uspešniji bio je "Terminator 2: Sudnji dan" (1991), koji je takođe režirao i napisao Kameron, i koji spada među najuspešnije i najkvalitetnije nastavke svih vremena. Linda Hamilton je reprizirala ulogu, kao i Švarceneger s tim što je njegov robot sada pozitivac.

"Terminator 3: Pobuna mašina" (2003) u režiji Džonatana Mostova bio je manje cenjen od prva dva, ali je i dalje uspešan film, za razliku od "Terminatora 4: Spasenje" (2009) Džozefa Makgintija koji se pokazao kao promašaj i u kreativnom i u komercijalnom smislu.

"Terminator 4" je nastao u vreme kada je Švarceneger bio guverner Kalifornije. Švarceneger je odbio da se pojavi u filmu makar i na nekoliko minuta, pa je za to pojavljivanje iskorišćen kalup sa njegovim telom i likom iz prvog filma, uz malu pomoć efekata, piše Beta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA