MARIZA: Srbi, vi ste divan i hrabar narod!

- Sada svi mediji izveštavaju o poplavama u Srbiji, ali za tri meseca to će biti bajata vest. Moramo nastaviti da šaljemo poziv u pomoć. Ja svakako hoću - rekla je popularna pevačica

  • 7

Portugalska fado diva Mariza, koja je ovih dana u poseti našoj zemlji, izjavila je da je neophodno održati pažnju međunarodne javnosti kada je reč o poplavama koje u pogodile građane Srbije.

Popularna pevačica, kako kaže, složila sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem da je potrebno nastaviti da se priča o tom problemu kako bi ljudi pomogli Srbiji.

- Sada svi mediji izveštavaju o poplavama u Srbiji, ali za tri meseca to će biti bajata vest. Moramo nastaviti da šaljemo poziv u pomoć. Ja svakako hoću. Znam da je vaš premijer čovek od reči. Trudi se da uradi ono što je najbolje za svoj narod - rekla je Mariza u intervjuu sutrašnjim "Večernjim novostima".

Čuvena pevačica je danas po dolasku u Beograd obišla prihvatilišta gde je razgovarala sa ljudima u želji da im poruči da je uz njih.

- Bili su to potresni razgovori jer su mi pričali šta su sve izgubili. Zanimalo me je da li su se vratili na posao i da li je deci obezbeđeno da se školuju. U ovom trenutku najvažnije je da skupe snagu i krenu napred. Njihovi osmesi na kraju našeg razgovora dali su mi nadu da će biti tako. Vi ste divan i hrabar narod, čak i kada patite - rekla je ona.

Mariza je danas stigla u Beograd kako bi sa Slobodanom Trkuljom snimila pesmu sa ciljem da pomogne ugroženima u poplavama.

- Pozvao me je da snimimo pesmu. Nisam znala o čemu se radi, jer portugalski mediji nisu odmah izveštavali o poplavama. Tri dana kasnije, vesti su nam bile pune dešavanja o poplavama u Srbiji. Mada mi je turneja u toku, pomerila sam raspored - rekla je fado diva.

U pesmi i spotu učestvovaće svetske zvezde koje žele da pomognu Srbiji, poput Metropol orkestra iz Holandije, Ruskinje Pelegaje, gitariste Dejvida Roudsa.

Čuvenu pevačicu po dolasku u Beograd primio je i premijer Aleksandar Vučić koji je nakon razgovora rekao da joj je izuzetno zahvalan što je imala energiju i volju i želju da obiđe poplavljena područja i u Republici Srpskoj i u Srbiji.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tomica

    4. jun 2014 | 00:03

    Veliki umetnici su i veliki ljudi.Hvala Mariza

  • bla

    4. jun 2014 | 03:03

    sreca te pratila gde god posla tebe i tvoje najmilije.... HVALA

  • Strucnjakowsky

    4. jun 2014 | 08:41

    Zbog ove devojke cu na svetskom prventstvu navijati za Portugal.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA